Acasă Eveniment Ziua Mondială a Sindromului Down

Ziua Mondială a Sindromului Down

13624
1
Ziua Mondială a Sindromului Down

În fiecare an, începând din 2006, pe 21 martie este marcată Ziua Mondială a Sindromului Down (WDSD). Ziua de 21 03 nu a fost aleasă întâmplător, semnificația ei fiind unicitatea triplării – trisomiei – din Cromozomul 21, cromozomul care determină sindromul Down.

Tema Zilei Mondiale a Sindromului Down este, în 2020,   „Ne dorim”, pentru că toate persoanele cu sindrom Down trebuie să participe deplin la luarea deciziilor cu privire la problemele legate de ele sau care le afectează viața.

Dacă ești o persoană cu sindrom Down și citești aceste rânduri, te asigurăm de prietenia noastră sinceră și necondiționată și de garanția că micul nostru ziar, www.sebitoriale.ro va fi mereu de partea ta, a familiei tale și a tuturor prietenilor tăi! În Târgoviște există o mulțime de prieteni ai persoanelor cu sindrom Down, cărora le mulțumim pe această cale pentru implicarea lor deosebită și înaltul devotament pe care l-au demonstrat de ani buni. Promitem că le vom mediatiza acțiunile de acum înainte și că le vom fi, la nevoie, o tribună pentru apărarea drepturilor persoanelor cu sindrom Down, oameni calzi și buni mereu.

Așa cum te-am obișnuit, îți propunem să citești mai multe despre acest eveniment, Ziua Mondială a Sindromului Down, aici și aici! De data asta îți propunem și un film deosebit: The Peanut Butter Falcon, despre care vei afla mai multe de pe imdb sau cinemagia. Vizionează trailerul, dacă nu ne crezi!

The Peanut Butter Falcon – trailer

Articolul precedentUn caz de coronavirus a fost confirmat la ANAF Brașov
Articolul următorSituația la zi: 21 martie 2020