Acasă Eveniment A venit… primăvara!

A venit… primăvara!

221
7
1 Martie

După o iarnă atât de blândă și fără de zăpadă cum nu au mai fost până acum, venirea primăverii probabil nu mai e o știre de ”breaking news”! Decembrie, ianuarie și februarie s-au transformat din temutele luni de iarnă grea, cu nămeți de doi metri și geruri prelungite, în surori vitrege ale celor trei luni de primăvară tradiționale, care, uneori, mai duceau și ele ceva vreme povara zăpezii și a frigului. De multe ori părea chiar că primăvara va sosi mai devreme, copacii înmuguriseră, iar în timpul zilei temperaturile urcaseră și la 20 de grade Celsius, soarele făcându-și de cap nestingherit de nori.

Cu toate acestea, azi este 1 martie, prima zi de primăvară, și asta este, în sine, o știre de senzație. Azi e Mărțișorul, o sărbătoare românească atât de frumoasă, duioasă și generoasă, încât merită să o trăiești  la maximum. Sărbătoarea Mărțișorului dă startul calendaristic anotimpului bobocilor de floare, și o sărbătorim simplu și frumos, dăruind doamnelor și domnișoarelor povești multicolore în miniatură, mărțișoarele.

Dăruiți, așadar mărțișoare, ghiocei, suflet și lumină, și să aveți cu toții o primăvară cât mai frumoasă și plină de sens, sensul prieteniei, sensul dragostei, sensul împlinirii.

A venit…. primăvara!

La mulți ani!

Articolul precedentUite cum poți să te ferești de coronavirus!
Articolul următorSuper tare! Super tare! Șpaga mea e cea mai mare!