Acasă Vizitează și TU Târgoviștea! Vizitează și tu Târgoviștea, ce mai stai pe gânduri!

Vizitează și tu Târgoviștea, ce mai stai pe gânduri!

317
0

Pentru că avem sediul în Târgoviște și ne desfășurăm activitatea în principal în acest municipiu reședință de județ nu tocmai tânăr, ci dimpotrivă, considerăm că este de datoria noastră să contribuim cu cât putem la dezvoltarea sa. Turismul pare a fi cea mai potrivită cale de dezvoltare a Târgoviștei și, de aceea, vom avea o rubrică săptămânală, unică în presa locală, de promovare a orașului nostru drag și a principalelor sale atracții turistice. Iar obiectivele turistice oficiale, sau neoficiale pentru care chiar merită să vizitezi tu singur, sau împreună cu familia, colegii, prietenii, municipiul Târgoviște, sunt destule, unele foarte cunoscute, altele mai puțin, altele chiar deloc.

Informațiile de bază despre municipiul Târgoviște, reședința județului Dâmbovița le poți găsi aici, https://ro.wikipedia.org/wiki/Târgoviște, aici, http://www.pmtgv.ro/Ist.html, și aici, https://sites.google.com/site/wwworrascom/istoric/targoviste-capitala-tarii-romanesti. Nu o să le reluăm, dar încercăm acum un rezumat al principalelor motive pentru care chiar merită să vizitezi sau să revizitezi Târgoviște.

În primul rând, orașul Târgoviște este un oraș istoric, ce păstrează o mulțime de monumente istorice, dominate de Ansamblul Monumental Curtea Domnească, străjuit de celebrul Turn al Chindiei, simbol al Târgoviștei. Numai pentru a vizita acest ansamblu monumental merită să-ți programezi o excursie de minim o zi la Târgoviște! În apropierea Curții Domnești vei găsi alte muzee interesante, printre care și Muzeul Poliției Române, unic în țară, care merită și el să-i treci pragul. Tot în apropiere se află și frumosul Parc al Chindiei, unde se află și una dintre cele mai mari și mai frumoase Grădini Zoologice din țară. Nu ai cum să flămânzești, pentru că sunt în preajmă suficiente terase și restaurante unde poți să-ți astâmperi foamea cu delicioase bucate variate, tradiționale și nu numai.

În al doilea rând, orașul istoric Târgoviște deține o mulțime de biserici medievale și mai recente de o frumusețe și autenticitate incontestabile. Biserica Mare Domnească, Biserica Albă, Biserica Geartoglu, Biserica Sfântul Gheorghe şi Biserica Sfântul Nicolae sunt doar câteva dintre bisericile din Târgoviște unde te poți reculege dar poți și admira arhitectura vremii, icoanele și frescele autentice de o frumusețe neegalată.

Târgoviștea mai este atractivă și pentru muzee tematice ca Muzeul de Istorie, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Artă, Casa atelier Gheorghe Petrașcu, Muzeul Vasile Blendea și, nu în ultimul rând, Expoziţia “Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri “Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, amenajată în fosta cazarmă unde au avut loc detenția, procesul și execuția soților Ceaușescu în decembrie 1989.

Cel mai recent muzeu al Târgoviștei este Muzeul Romanței, amenajat într-o vilă cochetă adecvată scopului propus. Dacă nu ai știut, în Târgoviște se desfășoară în fiecare toamnă, de peste 50 de ani, singurul festival de romanțe din România, ”Crizantema de Aur”.

Ai deja destule motive pentru a-ți programa o vizită în municipiul Târgoviște, suficient de lungă cât să vizitezi cât mai multe dintre atracțiile orașului nostru. Ai unde dormi, ai unde mânca bine și pe săturate, ai unde să faci cumpărături și de unde să iei suveniruri prețioase. Dar cele mai de preț vor fi amintirile plăcute, de neuitat!

Așa că… vizitează și TU Târgoviștea!

Articolul precedentInformații, opinii, atitudini…
Articolul următorPAS Târgoviște – o mică afacere produce… fericire!