Acasă Sebitorial Informații, opinii, atitudini…

Informații, opinii, atitudini…

150
0

Aceasta ar fi structura de bază a ziarului nostru: informații, opinii, atitudini. Desigur că vor fi știri, interviuri, editoriale, reportaje, dar toate materialele noastre jurnalistice se vor înscrie într-una din aceste categorii de bază.

Informațiile sunt principala valoare a unui ziar. Articolele informative te ajută probabil cel mai mult, mai ales când te scutesc de efort, de timp pierdut și, deseori, de nervii produși de căutări prelungite pentru a afla ceva ce ar fi trebuit semnalat mai bine. Programul unei instituții, de exemplu, de care ai nevoie acum, mai ales schimbarea acestuia pe care nu ai știut-o și, iată, ai ajuns la sediu numai ca să afli că e… închis!

Opiniile par un lux, și le avem cu toții din belșug, despre orice, sau aproape orice. Când capătă forma unui text jurnalistic pot oferi o oglindă pentru propiile tale opinii, sau chiar pot porni o dezbatere pentru a cerne cu toții adevărul și a afla ce trebuie făcut și ce trebuie să încetăm a mai face, pentru a fi mai bine pentru toți. Vrem dezvoltare? Cum o obținem? Vrem prosperitate? Cum o atingem, cum o construim? Vrem mai binele generațiilor viitoare? Ce trebuie să facem pentru a-l asigura cu adevărat?

Într-o ordine firească, urmează atitudinile, pentru că ele pun, de fapt, lumea în mișcare. Ea oricum se mișcă, nu-i vorbă, dar în direcția corectă? Prin atitudinea de zi cu zi a fiecăruia dintre noi față de societate și concetățeni se modelează lumea în care trăim. Degeaba ai legi bune când cetățenii nu le aplică, degeaba sunt clamate valorile creștine, de exemplu, sau simple valori morale, când respectarea lor este opțională și, cel mai adesea, ocolită. Respectul față de valori, și mai ales, față de oamenii din jur, trebuie cultivat în permanență și, luând atitudine față de ce nu e bine și poate fi îmbunătățit este o îndatorire civică pe care un ziar și-o poate asuma, și chiar trebuie să o facă.

Informații, deci, vor fi din belșug, dar și opinii și atitudini care să schimbe în bine lumea în care trăim. Fii alături de noi, intră zilnic pe www.sebitoriale.ro, citește-ne și profită de ideile și informațiile pe care le vei găsi aici în beneficiul tău personal!

Articolul precedentAutocritică
Articolul următorVizitează și tu Târgoviștea, ce mai stai pe gânduri!