Acasă Vizitează și TU Târgoviștea! ”Târgoviște City App” – primele impresii

”Târgoviște City App” – primele impresii

38
0

Am aflat, am descărcat, am testat!

Marți, 28 ianuarie, Primăria Municipiului Târgoviște a lansat aplicația ”oficială” Târgoviște City App. Este o aplicație pentru telefoanele smart dotate cu sistem de operare Android, dar și pentru telefoanele Iphone (IOS). O puteți descărca gratuit de pe Magazin Play, în cazul telefoanelor cu Android sau App Store, în cazul telefoanelor cu IOS.

Am descărcat și testat aplicația pe ambele sisteme de operare și pot descrie sumar următoarele lucruri pozitive:

  1. Descărcarea de pe Magazin Play, respectiv, App Store, a fost foarte rapidă, și, bineînțeles, absolut gratuită. Tot foarte rapidă a fost și instalarea, în ambele cazuri, nici cinci minute.
  2. Meniul este intuitiv, iar organizarea în pagini este destul de bună, accentul fiind pus pe obiectivele turistice și o mulțime de informații utile atât turiștilor, cât și localnicilor.
  3. Navigarea în aplicație este simplă și rapidă, în funcție de capacitatea terminaluilui telefonic pe care-l folosești, dar și de conexiunea la Internet, desigur! Meniul de navigare este simplu și bine plasat, ai posibilitatea rapidă de a te întoarce la pagina precedentă, de a distribui pe email, Messenger, Skype, WhatsApp și nu numai, sau de a salva pagina, posibilitate pe care însă nu am testat-o deocamdată. Am testat însă distribuirea pe WhatsApp, care a fost instantanee!
  4. Majoritatea informațiilor sunt de interes public și de actualitate, ilustrate cu imagini reprezentative. Textele au diacritice!
  5. Aplicația respectă politicile GDPR, de exemplu te informează de la început privind politica de confidețialitate, așa cum scrie la carte! Poți să-ți faci și un cont, dar deocamdată nu am utilizat această funcție.
  6. Aplicația are, chiar pe prima pagină, în mijloc, o pagină specială de ”Raportări incidente”, pentru care însă trebuie să activezi funcția GPS a telefonului tău și, de asemenea, să ai un cont înregistrat pe Târgoviște City App. Nu am testat-o încă, dar nici nu am avut vreun ”incident” de raportat! Din prezentarea proprie a aplicației am aflat că ” Modulul „Raportări incidente” oferă posibilitatea cetățenilor de a comunica prin mesaje directe în cadrul aplicației și de a atașa fotografii și fișiere. Astfel târgoviștenii vor putea sesiza în timp real problemele întâlnite în oraș legate de străzi, ordinea publică, siguranța circulației, spații verzi și spații de joacă, construcții, transport în comun, utilități și alte probleme diverse. Pentru a asigura o comunicare transparentă și eficientă, raportările se vor face doar cu autentificare (număr de telefon și adresa de email personală). Datele cu caracter personal nu vor fi dezvăluite și nu vor fi văzute decât de dispecerii departamentelor Primăriei.”
  7. Aplicația Târgoviște City App vrea să fie, ”în același timp, un ghid turistic digital și o platformă de comunicare între cetățeni și Primărie.” Ținând cont că este prima aplicație de gen din județul nostru, inițiativa trebuie lăudată, pentru că va simplifica foarte mult aflarea unor informații foarte utile, nu numai din punct de vedere turistic, ci și cetățenesc. 
  8. Ambițiile dezvoltatorilor aplicației Târgoviște City App sunt mari, ei declarând că ”Târgoviște City App adună într-un singur ghid digital interactiv toate informațiile de interes din Târgoviște, de la principalele obiective turistice la structurile de agrement și timpul liber dar și calendarul evenimentelor dedicat atât târgoviștenilor cât și vizitatorilor orașului.”
Târgoviște City App

Concluzia mea este pozitivă, pe ambele platforme de descărcare, Magazin Play, respectiv, App Store, acordându-i patru stele din cinci posibile. Steaua lipsă se datorează aspectelor mai puțin pozitive, despre care nu voi face însă referire aici. În primul rând intenția trebuie lăudată și, în mare parte, realizarea este foarte bună. În al doilea rând, poate că aspectele pe care nu le consider în regulă vor fi semnalate și de alți târgovișteni, dâmbovițeni, mă rog, utilizatori ai aplicației și vor fi remediate curând. (Poate vor fi remediate și fără semnalare!) Deocamdată nu am văzut reacțiile utilizatorilor, nici părerile lor! Nu în ultimul rând, pentru că încă nu m-am înregistrat pe aplicație și, deci nu am testat chiar toate posibilitățile oferite, e poate prematură critica. Voi reveni însă peste o săptămână, două, cu un material mai amplu, care va cuprinde mai multe detalii.

Până atunci, însă, instalați și folosiți aplicația Târgoviște City App, pentru că merită! Poate chiar să vă inspire și să vă facă să vizitați sau să revizitați și voi Târgoviștea!