Acasă Ajută și tu! De Crăciun ești și mai bun?

De Crăciun ești și mai bun?

166
0

Spiritul Crăciunului înseamnă pentru tine mai mult decât familie, fericire, daruri? Îți pasă și ție de cei aflați în suferință și care au nevoie de ajutor? Ești primenit sufletește și ai loc în inima ta și pentru cei mai puțin norocoși? Îți faci timp să te gândești la cei peste care a dat necazul unei boli, al unui accident, sau alte nenorociri?

Sunt atâția copii bolnavi, pentru care Crăciunul vine pe un pat de spital! Sunt atâția copii săraci, pentru care Crăciunul vine în frig, la lumina lumânării! Sunt atâția copii cu părinții plecați la muncă în țări străine, pentru care Crăciunul vine într-o familie risipită! Sunt atâția copii orfani, pentru care Crăciunul poate nici nu vine anul acesta!

Da, sigur, îți pasă și ție de necazurile lor, chiar dacă nu ți se datorează nicidecum. Știi, însă că nu poți să-i ajuți pe toți, că nu ai cum, deși ai vrea. Poți încerca să fii de folos cuiva, dar cui? Poți alege un caz, dar pe care, sunt atât de multe! Facebook-ul e plin de cereri de ajutor, presa, la fel. Un sms de câțiva euro, o donație mai consistentă, o haină, o jucărie, o carte, ceva de mâncare, dulciuri și cozonac… Îți spui că n-are nici-un rost, e prea puțin, nu e îndeajuns!

Vei găsi singur răspunsul! Pentru că te vei întreba, firesc, dacă tu ai fi în locul lor, cum ai vrea să acționeze cei din jurul tău? Sau dacă cineva din familia ta ar fi în suferință, și ai avea nevoie de un ajutor peste puterile familiei tale, către cine ai lansa un SOS?

Un înțelept a zis-o mai bine, ”Suntem români cu toții, asta este ceea ce ne unește, români creștini, o mare familie care nu ne lăsăm la greu unul pe altul!”

De Crăciun ești și mai bun?

Articolul precedentBurse de studiu 2020-2021 Grecia, Egipt, China
Articolul următorO lansare mult așteptată: Pink Floyd – The Later Years