Acasă Cultură O lansare mult așteptată: Pink Floyd – The Later Years

O lansare mult așteptată: Pink Floyd – The Later Years

180
0

Mâine, 13, decembrie 2019, are loc o lansare mult așteptată de fanii legendarei fromații britanice de rock progresiv simfonic Pink Flod. Sub numele simplu ”The Later Years”, Pink Floyd anunțase încă de astă vară că va lansa o colecție de CD-uri, DVD-uri și discuri Blue Ray cu reeditări ale albumelor din ultimii ani de activitate a celebrei formații, de după despărțirea de Roger Waters, dar și înregistrări inedite.

Colecția, care pare a fi un foarte potrivit cadou de Crăciun, va conține reeditarea mult superioară tehnic, dar și cu remixări, a albumelor A Momentary Lapse of Reason (1987) și The Division Bell (1994), dar și a ultimului album oficial Pink Floyd, The Endless River (2014). Va fi, de asemenea, inclusă o versiune remixată și cu mai multe piese a albumului live din 1988 Delicate Sound of Thunder. Mai mult, în colecție se vor găsi înregistrări din concerte Pink Floyd nepublicate până acum, videoclipuri și chiar filmări documentare din culisele unor concerte.

Separat de această colecție a fost lansat un album intitulat The Later Years, cu înregistrări din concerte dar și remixări ale unor piese de pe albumele Pink Floyd din așa numita eră David Gilmour. Chitaristul care a contribuit la soundul unic Pink Floyd cu solourile lui metalice, duioase și tăioase în același timp, a reușit să țină stindardul sus, iar albumele înregistrate sub bagheta sa rămân de referință.

Coperta albumului Pink Floyd – The Later Years
Articolul precedentDe Crăciun ești și mai bun?
Articolul următorFără politică și fără sport?