Acasă Dezvoltare Aproape 7.000 de persoane au participat la „Ziua Porților Deschise pentru Copii...

Aproape 7.000 de persoane au participat la „Ziua Porților Deschise pentru Copii la MAI”

13
0

Comunicat de presă
„Vineri, 31 mai a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc cea de-a XIV-a ediție a evenimentului „Ziua Porților Deschise pentru Copii”, organizat în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copiilor.

Anul acesta, aproape 7.000 de copii, cadre didactice, părinți și bunici ne-au onorat invitația de a vizita sediul Ministerului Afacerilor Interne. Ei au avut ocazia să vadă biroul ministrului și să își facă poze din celebrul balcon al clădirii MAI.

Atracțiile evenimentului

A fost o zi plină de surprize și foarte interactivă! În exteriorul clădirii, copiii au găsit autospeciale de stingere a incendiilor, motociclete, elicopter, mașini de poliție, iar lângă acestea, au fost așteptați de oamenii în uniformă care au povestit despre fiecare obiect pe care îl au asupra lor, cum se folosește și ce reprezintă.

În interior, copiii au vizitat standurile expoziționale cu tehnică, documente de epocă și înscrisuri referitoare la istoria instituției.

Cei mai mici vizitatori au fost încântați să vadă drapele și uniforme de epocă, să primească specimene de cărți de identitate și de permise de conducere.

Pentru că nicio aniversare nu este fără cadouri, de la petrecerea organizată la Ministerul Afacerilor Interne copiii au plecat cu jucării, orare, semne de carte, baloane, pixuri inscripționate, creioane, stegulețe, șepci, agende mici, puzzle și rechizite.

Pe parcursul zilei, au fost organizate o serie de momente interesante: demonstrații de dresaj canin, exerciții de autoapărare, lecții de stingere a incendiilor, concerte și demonstrații de dans.

Informare și prevenire pentru toate vârstele

Specialiștii de la structurile de prevenire au oferit copiilor sfaturi utile pe subiecte de interes, adaptate vârstei lor.

La mulți ani tuturor copiilor!”

Fotografii realizate de Muzeul Național al Poliției Române din Târgoviște, instituție participantă la eveniment, ca în fiecare an cu o expoziție valoroasă de costume, documente și alte piese deosebite ce ilustrează istoria glorioasă a Poliției Române.

Articolul precedentAcțiune desfășurată de polițiștii de la Serviciul Rutier pentru siguranța în trafic
Articolul următorFestivalul BABEL, la cea de-a 12-a ediție, primește Înaltul Patronaj al Prim-Ministrului României