Acasă Ajută și tu! Ultima zi în care poți depune la ANAF formularul 230!

Ultima zi în care poți depune la ANAF formularul 230!

343
0

De la an la an, tot mai mulți români aleg să redirecționeze o parte din impozitul anual pe care-l datorează statului către organizații non profit, lăcașuri de cult sau elevi (printr-o bursă privată), completând deja celebrul formular 230, așa cum am scris aici. Între timp, termenul limită de depunere a fost prelungit până la 30 iunie 2020, așa că astăzi încă mai puteți depune la sediile ANAF Formularul 230, pentru a ajuta astfel o cauză umanitară. Prin depunerea acestui formular, persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii își direcționează 3,5 %  din impozit către ONG-uri. Depunerea Declarației 230 nu este obligatorie, ci opțională. Dacă, totuși, contribuabilii nu aleg să doneze 3,5 % din impozitul pe venit către ONG-uri, această sumă nu le va rămâne lor, ci la stat.

Îți mai reamintim că formularul 230 se completează și se depune de către persoanele fizice care dispun direcționarea unei sume din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii și care realizează următoarele venituri din România:

  • venituri din salarii și asimilate salariilor;
  • venituri din pensii;
  • venituri din activități independente/activități agricole, impuse pe baza de normă de venit;
  • venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
  • venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
  • venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

Poți să descarci de aici noul formular pentru declarația 230 și poți afla mai multe informații de aici.

Felicitări tuturor celor care au ales anul acesta și în anii precedenți această formă de sprijinire a unor organizații non-profit. Cei care încă nu v-ați decis, sigur cunoașteți în localitatea dumneavoastră o fundație sau asociație care se zbate zilnic pentru a face rost de fonduri pentru a ajuta pe alții și pentru care orice sumă de bani contează! Informându-vă din presă, de la prieteni și cunoștințe sau de pe Facebook, veți găsi suficiente fundații și asociații de încredere, care fac ceva util și important cu banii primiți. Puteți astfel să salvați vieți omenești, să ajutați la recuperarea unor copii sau adulți cu autism, să contribuiți la ecologizarea unor zone poluate, la salvarea planetei sau a animalelor fără stăpân. Aveți de unde alege!

Articolul precedentLucrări de asfaltare la Produlești și Corbii Mari
Articolul următorCreștere semnificativă: 388 noi cazuri de îmbolnăvire!