Acasă Epidemie coronavirus Manager de spital amendat cu 20000 de lei

Manager de spital amendat cu 20000 de lei

149
1
Cort triaj în curtea Spitalului Județean Dâmbovița

Dragi cititori, redăm mai jos, așa cum am făcut-o de fiecare dată, ”Buletinul de presă” primit zilnic din partea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică al Județului Dâmbovița, în fapt, un grupaj de informații privind câteva aspecte din activitatea autorităților locale și județene privind combaterea epidemiei de coronavirus. Lipesc o serie de informații pe care le-am solicitat oficial, privind numărul de pacienți infectați, de exemplu. În schimb, principala informație a buletinului de azi, cea referitoare la amendarea cu suma de 20000 de lei de către DSP Dâmbovița a managerului Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este prezentată eufemistic cu motivul ”ca urmare a apariției în spațiul public referitoare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște”! Cel mai probabil este vorba despre procesiunea religioasă de ieri, pentru care au ieșit în stradă o mulțime de medici și asistente de la acest spital, dar de ce să nu ni se spună cu subiect și predicat asta? Cine se teme să spună clar despre ce este vorba, mai ales când e vorba despre o sancțiune atât de mare? Atragem atenția pe această cale asupra faptului că în județul Dâmbovița o serie de instituții par că nu mai funcționează cum ar trebui de la instalarea stării de urgență, conducătorii lor apărând din când în când pe Facebook și atât. Poate ar fi momentul ca cineva să îi verifice și să ia măsurile cuvenite!

BULETIN DE PRESĂ din data de 15.04.2020

           În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, au fost constituite 145 de patrule ale IPJ Dâmbovița, dintre care 72 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița. Au fost angrenați 124 polițiști locali și 51 de militari. Au fost efectuate 571 verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, în valoare totală de 340.000 lei.

          De la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.339 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea ordonanțelor militare, în valoare de 7.107.400 lei.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale M.Ap.N. continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

          Astăzi, 15.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 290 de persoane
  • se află în carantină 532 persoane.

           Din numărul total de persoane confirmate cu Covid-19 la nivelul județului Dâmbovița, 12 au fost declarate vindecate.

           Totodată, ca urmare a apariției în spațiul public referitoare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, DSP Dâmbovița s-a autosesizat și a sancționat managerul unității sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menționat a măsurilor antiepidemice de prevenire și răspândire a infecțiilor. În același timp, la nivelul instituțiilor  MAI se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare privind distanțarea socială, urmând a fi aplicate măsuri conform legislației în vigoare.

           De asemenea, DSP Dâmbovița are în desfășurare o anchetă epidemiologică la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Răcari. Astăzi s-au prelevat probe la 79 de persoane, dintre care 52 sunt beneficiari ai centrului și 27 personal angajat.

          ISU ”Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 474 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentKituri de igienă pentru târgovișteni
Articolul următorStai în casă! Stai acasă!