Acasă Cultură La cererea publicului, spectacolul cu piesa Proştii sub clar de lună a...

La cererea publicului, spectacolul cu piesa Proştii sub clar de lună a fost programat și pe 27 octombrie!

90
0

Recenta premieră a Teatrului Tony Bulandra, cu această comedie scrisă de subtilul Teodor Mazilu şi regizată de aprigul Constantin Tache Florescu a stârnit un interes major în rândul iubitorilor de teatru din Târgovişte. Biletele s-au vândut rapid şi multă lume şi-a pus speranța în următoarea reprezentație. Care, iată, vine nesperat de repede!

Pe 27 octombrie, publicul (neapărat cu vârsta de peste 14 ani) poate râde de proştii grandomani şi de fățarnicele mârşave, desenate de scriitor în 1962, cu “cerneală violentă”, atât de violentă încât oficialitățile comuniste le-au interzis.

La spectacolul Teatrului Tony Bulandra se râde copios, de aceşti autori de fraude financiare şi amoroase şi de aceste femeiuşti ambetate, cu idealuri de amor înfocat, căci, vorba dramaturgului: “Delapida, delapida…/Dar, Doamne, ce frumos era…”.

Iar actorii Teatrului Tony Bulandra, care dau viață (şi muşchi!) personajelor, sunt într-o formă de zile mari: Emanuel Bighe e cât se poate de cinic şi de onctuos, Oana Marcu e cât se poate de unduioasă şi de infidelă, Ana Maria Carablais e cât se poate de schimbătoare şi de colorată, Florin Georgescu Jr. e cât se poate de duplicitar şi de “inocent”, Iulia Verdeş e cât se poate de funcționară şi de arzoaică, Camelia Varga şi Ilie Ghergu sunt cât se poate de mecanici şi sincronizați, iar Octavia Gheboianu e cât se poate de vampă şi de alunecoasă.

Pe scurt, un octet de proşti, sub clarul de lună românesc şi sub strălucirea steluțelor europene! Pe 27 octombrie, la ora 19. Nu ratați!     

Articolul precedentJandarmii vor fi în mijlocul cetățenilor la manifestările cultural-artistice și tradiționale ocazionate de sărbătoarea religioasă Sf. Dumitru
Articolul următorBursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, vineri, 27 octombrie 2023, la Casa Tineretului din Târgoviște