Acasă Afaceri La Bursa Locurilor de Muncă de azi, Inspectorul șef al ITM Dâmbovița,...

La Bursa Locurilor de Muncă de azi, Inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru, a discutat cu viitorii salariați despre drepturile și obligațiile pe care le vor avea după angajare!

22
0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița se alătură eforturilor Consiliului Județean Dâmbovița, al Prefecturii Dâmbovița și al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru scăderea incidenței șomajului în județul Dâmbovița. În acest sens, inspectorul șef, Marius Lixandru, a fost prezent, astăzi, la Clubul Studenților, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Cel mai important eveniment public de recrutare din județ și-a propus să reunească angajatorii, în vederea prezentării ofertei locurilor de muncă vacante precum și a condițiilor de acces, cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în scopul includerii pe piața muncii a persoanelor neocupate, dar și a oferirii de servicii de reconversie profesională.

Bursa organizată de autoritățile dâmbovițene s-a bucurat de o prezență numeroasă, astfel că inspectorul șef al ITM Dâmbovița a avut prilejul de a purta discuții cu potențialii viitori salariați privind drepturile, dar și obligațiile pe care aceștia le au și aspectele la care trebuie să fie atenți, în momentul în care încep să lucreze la un nou loc de muncă. Principalul aspect la care aceștia trebuie să aibă grijă este semnarea unui contract de muncă, înaintea începerii propriu-zise a activității, și includerea în clauzele acestuia a tuturor aspectelor materiale sau de program negociate cu angajatorul. Doar astfel, ITM Dâmbovița poate proteja drepturile unui angajat, când el prestează activitate legal și are toate condițiile de muncă trecute în contractul individual de muncă.

De asemenea, Marius Lixandru le-a reamintit și angajatorilor prezenți la eveniment care le sunt obligațiile, atât din punctul de vedere al relațiilor de muncă, dar și al sănătății și securității în muncă. Completarea corectă și completă a REVISAL-ului și transmiterea acestuia în termen către ITM Dâmbovița este de asemenea un aspect important, care ajută instituția să monitorizeze situația pieței muncii din județ.

Pentru Inspectoratul de Muncă Dâmbovița reducerea șomajului reprezintă o prioritate, iar eforturile conjugate ale instituțiilor dâmbovițene în acest sens au ca rezultat direct creșterea constantă a numărului contractelor de muncă active, acesta ridicându-se astăzi la aproape 94 500.

Inspector Șef, Marius Lixandru

Articolul precedentHai la concert! Dragoș Cantea, Olena Androsiuk și Cezara Fantu te așteaptă la recitalul „Vocal Nordic Intermezzos”! Invitat special, pianistul Grace Jee Eun Oh!
Articolul următorBucuria copiilor, a părinților și a bunicilor – Festivalul de teatru pentru copii „Mimesis Fest” are loc și anul acesta la Târgoviște!