Acasă Epidemie coronavirus Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Noi măsuri...

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Noi măsuri de protecție au fost adoptate.

136
0

Guvernul condus de Ludovic Orban trebuie să gestioneze cea mai dificilă perioadă din România ultimilor 30 de ani și, deocamdată, a reușit să evite colapsul economic și dezastrul umanitar prin care au trecut alte țări europene sau de pe alte continente. Întrucât epidemia de coronavirus se extinde vertiginos în ultimele două săptămâni în aproape toate județele țării, nici nu s-a mai pus problema de relaxare a măsurilor restrictive, ci, dimpotrivă, s-a luat în calcul înăsprirea lor. Încercând, probabil, să facă tot posibilul pentru a organiza alegerile parlamentare programate pentru data de 6 decembrie 2020, guvernul evită revenirea la starea de urgență și așa-zisul lockdown, mergând pe varianta optimistă că situația va putea fi ținută sub control și nu va degenera într-unul din scenariile sumbre luate în calcul de experți.

Deocamdată, guvernul Orban a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, începând de mâine, 15 octombrie 2020, și a mai întărit protecția împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus, introducând, de exemplu, interdicția organizării de petreceri cu ocazia nunților și botezurilor, dar și alte măsuri incluse în Hotărârea nr. 49/13.10.2020, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Textul integral al acestei importante hotărâri îl puteți citi aici. Vom reveni, bineînțeles, cu noutăți, ziarul dâmbovițean exclusiv online www.sebitoriale.ro prezentându-vă mereu, de la începutul epidemiei de coronavirus în țara noastră, cele mai importante acte normative, decizii, obligații și recomandări de urmat pentru a ne feri de infectarea cu SARS-Cov2.

Respectați cu strictețe măsurile de prevenire și combatere a răspândirii epidemiei de coronavirus, nu vă luați după conspiraționiștii care au altă agendă decât cea a poporului român, popor care mereu a reușit să treacă prin încercările istoriei prin solidaritate, cu credință și cu demnitate! Numai așa TOTUL VA FI BINE!

Articolul precedentPolițiștii dâmbovițeni verifică zilnic respectarea măsurilor impuse de contextul epidemiei de coronavirus
Articolul următorTuriști în haine de vară în Bucegi, la un pas de o nenorocire!