Acasă Jandarmeria Dâmbovița Turiști în haine de vară în Bucegi, la un pas de o...

Turiști în haine de vară în Bucegi, la un pas de o nenorocire!

123
0

Jandarmeria și Salvamont: Ajutor pentru doi turiști surprinși de o ploaie torențială în munții Bucegi

Doi turiști, aflați în dificultate în masivul montan Bucegi, au fost ajutați de jandarmii montani și salvamontiști.

Marți, 13 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Peștera au intervenit pe un traseu turistic din  munții Bucegi, în sprijinul unor tineri.

Turiștii,  un dâmbovițean și o tânără de cetățenie franceză se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Șaua Strungă-Peștera. La un moment dat, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, ploaie torențială și temperatură scăzută, a neechipării corespunzătoare, precum și a epuizării fizice, nu și-au mai putut continua deplasarea și au cerut ajutorul jandarmilor montani.

Ajunsi în zonă, jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița le-au oferit celor doi tineri pături, deoarece aceștia erau uzi și purtau haine de vară. Apoi i-au condus, în condiții de siguranță până la autoturismul proprietate personală, la Padina. Turiștii cu vârsta între 25 și 30 de ani nu au necesitat îngrijiri medicale și au plecat spre localitatea Moroeni, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Articolul precedentStarea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Noi măsuri de protecție au fost adoptate.
Articolul următorA fost semnat contractul de lucrări pentru lotul 1 al celui mai mare proiect de infrastructură din județul Dâmbovița