Acasă Muzică Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020

Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020

161
0
Eurovision 2020

România va fi reprezentată la ediția din 2020 a concursului de interpretare vocală Eurovision de către o tânără de 20 de ani din Cluj, cu numele de scenă Roxen. Așa a decis comisia de specialitate a TVR, iar anunțul a fost făcut ieri, 11 februarie, în cadrul emisiunii „Destinaţia Eurovision“. Pentru Roxen au fost compuse deja mai multe piese, dintre care vor fi alese cinci care vor intra în Selecția Națională ce va avea loc pe 1 martie, la care va fi aleasă dintre ele cea mai bună piesă.

În premieră în acest an, TVR a schimbat mecanismul de selecție a reprezentantului României la Eurovision, încheind un parteneriat cu o casă de producție care are foarte multe realizări de top, Global Records. Aceasta a propus mai mulți artiști, dintre care intraseră în faza finală trei, Diana V, Cezar și Roxen. Timbrul special al vocii a făcut-o pe Roxen să fie cea desemnată să încerce să aducă României Trofeul Eurovision.

Videoclip Roxen – Ce-ți cântă dragostea

Până acum, Roxen are două piese de succes în topurile muzicale, o colaborare cu Sickotoy, piesa „You don’t love me” și o piesă pe care o cântă singură – „Ce-ţi cântă dragostea”. Ambele sunt difuzate în heavy rotation, la radiourile din România, dar și din țări ca Franța, Spania, Grecia Rusia sau chiar SUA, precum și la televiziunile de specialitate.

TVR spune, pe scurt, despre Roxen, că este „o apariţie surprinzătoare în peisajul muzical, s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. A participat la numeroase concursuri şi a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă.” … „ca mulţi tineri din generaţia ei, este preocupată de soarta planetei şi de impactul pe care oamenii îl au asupra mediului. Artista îndrăgeşte şi alte forme de exprimare artistică :  pictură, teatru, dans, literatură. Se relaxează meditând şi călătorind şi i-ar  plăcea ca oamenii să vadă şi să înţeleagă mult mai clar imaginea de ansamblu şi să renunţe să mai caute imperfecţiuni în orice.”

Îi urăm succes și sperăm că ea va fi aceea care va aduce în sfârșit mult râvnitul Trofeu Eurovision în România, aducând și dreptul de a organiza viitoarea ediție Eurovision 2020 la noi în țară. Ar fi o performanță deosebită care ar relansa cu siguranță industria muzicală și de spectacole din România.

Scena Eurovision 2020

Eurovision 2020 va fi a 65-a ediție a Concursului Muzical Eurovision și va avea loc în celebrul oraș port din Olanda, Rotterdam. Organizarea Eurovision 2020 în Olanda are loc pentru că în 2019, la Tel Aviv, reprezentantul acestei țări, Duncan Laurence, a obținut locul 1, interpretând piesa Arcade. De altfel, va fi a cincea oară când concursul va avea loc în Olanda, după 1980. La ediția Eurovision 2020 vor participa 41 de țări, printre care, bineînțeles, și România.

Succes!

Articolul precedentZiua Europeană a numărului de urgenţă 112
Articolul următorS-a deschis sezonul Mărțișorului!