Acasă Târgoviște - Dâmbovița Prima minivacanță din 2020 are trei zile

Prima minivacanță din 2020 are trei zile

148
0

Nici nu a început bine anul 2020, ”douăzeci douăzeci”, cum spunea cineva, că salariații și elevii primesc deja o minivacanță de trei zile. Asta pentru că Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe data de 24 ianuarie, este inclusă din 2016 pe lista de sărbători legale, care sunt zile libere atunci când cad în zile lucrătoare. Așa că vineri, 24 ianuarie, nu se vor face cursuri și majoritatea bugetarilor vor avea liber, excepție făcând anumite categorii, care trebuie să asigure continuitatea activității 24 din 24 de ore. Cei care sunt nevoiți să lucreze vineri, 24 ianuarie, au însă dreptul de a primi compensații financiare sau zile libere. Codul Muncii prevede ca angajații care nu pot beneficia de liberele legale să primească compensații în zile libere acordate în următoarele 30 de zile de către angajator sau un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. Dacă nu respectă aceste prevederi, angajatorii riscă să primească amenzi consistente, între 5.000 și 10.000 de lei.

Revenind la minivacanța de trei zile, este un bun prilej pentru a face excursii pe distanțe mai lungi, cu opriri de două nopți, la munte în special. Cele mai apropiate stațiuni, Sinaia, Bușteni, Azuga sau Predeal vor fi cu siguranță asaltate de dâmbovițeni, ca și zona Padina – Peștera. Informați-vă din timp despre condițiile meteo și țineți cont de ele!

Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic

Dacă rămâi acasă, ai desigur ce face și în Târgoviște. De exemplu, poți vizita Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, unde găsești și o interesantă expoziție de statuete de tip ”Venus” cu o vechime uluitoare de peste 20000 de ani. Sau te poți plimba pe aleile Parcului Chindia și vizita Grădina Zoologică, unde ai ce vedea și iarna, la acvariu sau la pavilionul de reptile și păsări exotice, de exemplu. Sau te poți delecta într-o ambianță plăcută cu meniuri speciale și bine gătite la restaurantele de pe Centrul Vechi. Mai pe seară poți ieși la un ceai, o bere sau un vin în cochetul Fiord Club RockStillery, unde sâmbătă, de la ora 21, este și un concert. Iar dacă stai acasă, poți citi cărți minunate, asculta muzică sau urmări patinaj artistic pe TVR 2, de la Campionatului European ce are loc anul acesta la Graz, Austria. Alegerile sunt ale tale și numai ale tale!

Orice ai alege, încearcă vineri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, să joci Hora Unirii, oriunde te-ai afla!

Articolul precedent“Sunt un frate tânăr”, sâmbătă, în Fiord Club
Articolul următorDe bine, de bine, numai de bine…