Acasă Vești bune Platformă electronică oficială – formular.sts.ro

Platformă electronică oficială – formular.sts.ro

186
1
formular.sts.ro

Astăzi a fost lansată o platformă electronică oficială, formular.sts.ro, pe care puteți completa online, de pe telefonul mobil smart, tabletă, laptop sau calculator, atât declarațiile pe proprie răspundere pe care trebuie să le aveți la voi la deplasarea în afara domiciliului, cât și adeverințele de angajator. Formularele trebuie, totuși, printate, pentru a fi, neapărat, semnate. Redăm mai jos textul complet publicat de Grupul de Informare Strategică pe pagina www.stirioficiale.ro, aici, cu îndemnul de a respecta indicațiile autorităților și de a sta, pe cât posibil, în casă!

Informare de presă:

Vă informăm că este activă platforma electronică formular.sts.ro  pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.

Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Grupul de Comunicare Strategică

Articolul precedentStai în casă! STAI ACASĂ!
Articolul următorLa noapte trecem la ora de vară: ora 03:00 devine 04:00