Acasă Dezvoltare Mereu ajută acolo unde e nevoie! Clubul Rotary Târgoviște – donație de...

Mereu ajută acolo unde e nevoie! Clubul Rotary Târgoviște – donație de mobilier (și) la Școala Smaranda Gheorghiu din municipiu

71
0

Cu discreție și modestie pe de-o parte, dar cu generozitate, energie și perseverență, pe de cealaltă parte, Clubul Rotary Târgoviște își continuă neobosit seria acțiunilor de sprijin dedicate îmbunătățirii condițiilor de studiu din sistemul educațional. Concret, chiar dacă în prezent orele de curs se desfășoară în toată țara numai online, pe diverse platforme și pe diverse dispozitive, computer personal, laptop, tabletă, sau telefon mobil smart, membrii Asociației Rotary Club Târgoviște își pun în continuare în practică proiectul special dedicat dotării unor școli din județ cu bănci și scaune, dar și cu aparatură pentru cursurile online. De la începutul anului școlar, membrii clubului au hotărât să desfășoare activitatea de donație de mobilier, în septembrie fuseseră dotate deja cu un total de 85 de bănci și scaune Școala din Mănești și Școala Tudor Vladimirescu din Târgoviște, între timp Școala Paul Bănică din Târgoviște a primit 15 bănci, iar la Școala Gimnazială din Răzvad a fost inițiat un proiect pilot pentru predarea în sistem online.

Laptop și videoproiector la Școala din Răzvad

Aici, Clubul Rotary Târgoviște a donat două laptopuri și două videoproiectoare speciale ce ușurează mult modul de predare online, dar care vor fi de folos în activitatea didactică și atunci când se va reveni în sfârșit la cursurile din clase.

Nu în ultimul rând, la sfârșitul săptămânii trecute, a venit rândul Școlii Smaranda Gheorghiu din Târgoviște să beneficieze de o donație din partea Clubului Rotary Târgoviște, constând în mobilier: 20 bănci și scaunele aferente. După cum ne-a declarat doamna directoare, prof. Georgeta Roșca, aici nu este o simplă amenajare de sală de curs, ci este vorba de sprijinirea unui proiect Erasmus + al Școlii Smaranda Gheorghiu, ”O abordare holistică a planurilor de intervenție personalizate pentru persoanele cu autism”. Două încăperi au căpătat astfel o înfățișare modernă și adecvate scopului propus, aici profesorii urmând a lucra cu elevii cu autism, conform planurilor de intervenție personalizate pentru fiecare în parte.

Revenind la Clubul Rotary Târgoviște, trebuie să menționăm că Educația, Sănătatea și reducerea numărului persoanelor defavorizate sunt priorități urmărite permanent în toate acțiunile asociației, acțiuni care continuă și în această perioadă de restricții impuse de combaterea epidemiei de coronavirus. Vom aduce în curând cu vești proaspete despre un generos program de burse acordat unor elevi merituoși de la un liceu din Târgoviște. Până atunci îi felicităm cu căldură pe acești oameni deosebiți din Clubul Rotary Târgoviște, ale căror fapte caritabile desfășurate constant în ultimii ani ajung cu adevărat la țintă și aduc un mai bine semenilor noștri aflați în nevoie, dar și întregii comunități.

Donație Club Rotary Târgoviște la Școala din Mănești

i

Donație Club Rotary Târgoviște la Școala Tudor Vladimirescu din Târgoviște

Donație Club Rotary Târgoviște la Școala Paul Bănică din Târgoviște

Donație Club Rotary Târgoviște la Școala din Răzvad

Donație Club Rotary Târgoviște la Școala Smaranda Gheorghiu din Târgoviște