Acasă Cinema Independența ”Libertate”, cel mai recent film al regizorului Tudor Giurgiu, ajunge mâine la...

”Libertate”, cel mai recent film al regizorului Tudor Giurgiu, ajunge mâine la Târgoviște, la Cinema Independența! Personalul militar poate lua bilete la jumătate din preț!

49
0

Un film despre Libertate la Cinematograful Independența, pe 25 octombrie, la ora 19

Ce s-a întâmplat cu adevărat în decembrie 1989?

Iată o întrebare la care nu s-au primit decât răspunsuri parțiale, neclare, învăluitoare, sau neterminate. Pentru că faptele nu au fost nici ele în alb şi negru. Iar filmul Libertate surprinde cu precizie tocmai această incertitudine a evenimentelor revoluției.

Pelicula semnată de Tudor Giurgiu este inspirată din faptele reale, petrecute la Sibiu, unde o confruntare generală între milițieni, soldați, revoluționari şi securişti a fost generată de atacarea unei secții de miliție. Toată lumea trage în toată lumea, nimeni nu mai are încredere în nimeni şi toți văd terorişti peste tot, drept care sunt ținuți captivi într-o piscină dezafectată.

Filmat în ritm alert, cu autenticitatea unui documentar, ficțiunea scrisă de Cecilia Ştefănescu şi Tudor Giurgiu aduce pe ecran peste o sută de actori, interpreți ai numeroaselor personaje prinse în pânza de păianjen a evenimentelor revoluției sibiene.

Interesat de întrebările fără răspuns din spațiul public românesc, Tudor Giurgiu pune şi în acest film lumina reflectorului pe o chestiune gravă şi pe un timp aflat la originea evoluției noastre postrevoluționare.

Apreciat pentru tematica sa şi pentru formula artistică aleasă, filmul Libertate a fost deja selectat la festivaluri de film din Europa şi Statele Unite.

Nu ratați şansa de a-l vedea la Târgovişte, de Ziua Armatei, pe 25 octombrie, la ora 7 seara! Iar personalul din armată se bucură de 50% reducere. Că doar e ziua lor!

Articolul precedentMiercuri, 25 octombrie, furnizarea apei potabile va fi întreruptă temporar în satul Ungureni din comuna Dragomirești!
Articolul următorJandarmii vor fi în mijlocul cetățenilor la manifestările cultural-artistice și tradiționale ocazionate de sărbătoarea religioasă Sf. Dumitru