Acasă Afaceri ITM Dâmbovița – Legislația muncii trebuie respectată!

ITM Dâmbovița – Legislația muncii trebuie respectată!

155
0

În cursul lunii iulie 2020 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 140 controale în urma cărora 12 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 167.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 8 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare pentru 5 angajatori din domeniile: construcții, service auto, tipografie.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 79 controale efectuate, 142 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 74 angajatori sancționați, 152 sancțiuni contravenționale aplicate.

Inspector şef

Marius Lixandru

Articolul precedentLucrările la Stadionul Eugen Popescu vor fi reluate de săptămâna viitoare
Articolul următor1014 noi cazuri de coronavirus în țară, 45 decese, 479 pacienți la ATI