Acasă Poliția informează! Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni

105
0

Ieri, 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au oprit pentru control, pe drumul județean 710A, în comuna Valea Lungă, un autoturism condus de un bărbat de 24 de ani, din Ogrea.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. Acesta a fost testat și cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au surprins un bărbat, de 47 de ani, din Târgoviște, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

Totodată, polițiștii de la Serviciul Rutier au depistat, în localitatea Vizurești, un minor în timp ce se deplasa cu un moped fără a poseda permis de conducere și fără ca vehiculul să aibă încheiată asigurarea obligatorie de răspundere civilă.

De asemenea, la data de 15 octombrie a.c., polițiștii au oprit în trafic pentru control, pe DJ 703A Valea Mare, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din județul Argeș.

Polițiștii au constatat că plăcuțele cu număr de înmatriculare aveau valabilitatea expirată din cursul anului 2021, iar conducătorul auto nu poseda permis de conducere.

În cadrul controlului, acesta a fost testat și cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto a fost surprins de polițiști, pe raza localității Runcu, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, pe raza localității Slobozia Moară, polițiștii au depistat un bărbat de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Foto: Sebitoriale.ro

Articolul precedentPolițiștii dâmbovițeni, prezenți la Festivalul Dovleacului de la Vulcana Pandele
Articolul următorZi sau noapte, pe ei contăm să ne salveze! ISU “Basarab I” Dâmboviţa își prezintă raportul săptămânal!