Acasă Comunicat de presă Incredibil! DSP Dâmbovița a raportat cazurile de coronavirus de la Vișinești ca...

Incredibil! DSP Dâmbovița a raportat cazurile de coronavirus de la Vișinești ca fiind de la Vârfuri! CJSU a stabilit restricții unde nu era nevoie!

57
0

Un titlu care nu trebuia să existe, în aceste momente de grea cumpănă pentru întreaga țară, în care epidemia de coronavirus se extinde zilnic, punând tot sistemul medical la mare încercare. Conform comunicatului de presă de mai jos, trimis la redacție astăzi, de către Biroul de presă al Instituției Prefectului Județul Dâmbovița, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, condusă de către medicul stomatolog Sorin Stoica, a furnizat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița date eronate privind numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în comuna dâmbovițeană Vârfuri. Pe baza acestor date, ce indicau o incidență a cazurilor de, CJSU Dâmbovița a adoptat Hotărârea nr 64/26.10.2020, despre care ziarul dâmbovițean Sebitoriale v-a informat aici. Numai că în comuna Vârfuri nu fusese niciun caz nou de coronavirus, iar cifra atribuită acestei comune de către DSP Dâmbovița era cea privind cazurile din comuna Vișinești. Vă prezentăm reacția Instituției Prefectului, cu precizarea că, până acum, DSP Dâmbovița nu a făcut public punctul său de vedere. Ne întrebăm, totuși, dacă este prima greșeală, sau și alte date furnizate de către această importantă instituție au fost eronate? Ministerul Sănătății va lămuri probabil situația în curând.

Comunicat de presă

”Ieri, pe baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a adoptat  Hotărârea nr. 64 prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori.

Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această  instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19.

Atât Instituția Prefectului – județul Dâmbovița, cât și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile.

Astăzi în ședința C.J.S.U. când va fi analizată noua incidență a cazurilor, Hotărârea nr. 64 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va fi revocată și avem speranța că, pe viitor, nu vom mai fi martorii unor asemenea situații.”

      Biroul de presă al Instituției Prefectului Județul Dâmbovița