Acasă Comunicat de presă Exerciții tactice ale pompierilor pentru cazul producerii unui cutremur la Colegiul Național...

Exerciții tactice ale pompierilor pentru cazul producerii unui cutremur la Colegiul Național „Vladimir Streinu” Găești și Școala Gimnazială Șelaru

11
0

Detașamentul de Pompieri Găești a desfășurat astăzi, 22 aprilie, două exerciții tactice cu forțe în teren în cazul producerii unui cutremur la Colegiul Național „Vladimir Streinu” Găești și Școala Gimnazială Șelaru, unde au participat peste 200 de elevi și cadre didactice.

Conform scenariului, un cutremur de mare magnitudine a alertat întreaga instituție de învățământ, fiind simulați toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unui astfel de eveniment. Însoțiți de profesori, elevii au ieșit din sălile de clasă în momentul în care au auzit alarma și s-au adunat pe terenul de sport din apropiere.

De asemenea, persoanele responsabile la nivelul școlii au fost instruite cu privire la măsurile ce trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență reale, astfel încât elevii și cadrele didactice să fie în siguranță. Acest exercițiu a avut ca scop perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea acțiunilor de evacuare, în cazul producerii unui cutremur, cunoașterea semnalului de alarmă de către elevi și profesori. De asemenea, această activitate a cuprins și acțiuni teoretice și practice, privind tehnicile de acordare a primului ajutor.

Un moment deosebit al zilei a fost exercițiul de descarcerare care a avut loc în cadrul exercițiului tactic. Spectatorii, printre care elevi și profesori, au avut ocazia să observe modul de acțiune al pompierilor în timpul unei operațiuni de descarcerare, fiind fascinați de rapiditatea și eficiența cu care aceștia au intervenit.

Aceștia au înțeles că atunci când este vorba despre o situație de urgență, fiecare minut contează și cât este de important să cunoaștem aceste tehnici de prim ajutor.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Articolul precedentAgentul șef principal de poliție, Cătălin Amuza, victorie cu echipa la Bucharest International Half Marathon and 10K
Articolul următorMarian Tănase ocupă de azi al doilea post de subprefect al județului Dâmbovița, în locul lui Corneliu Sălișteanu, care a fost ales recent rector al Universității „Valahia” din Târgoviște