Acasă Epidemie coronavirus DSP Dâmbovița, apel de ultimă oră către populația județului!

DSP Dâmbovița, apel de ultimă oră către populația județului!

144
0

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița – COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere că în ultimele zile asistăm  la o creştere susţinută a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în judeţul Dâmboviţa, atragem atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a regulilor de igienă personală şi a măsurilor de protecţie sanitară:

  • purtarea măştii în spaţiile închise; aceasta trebuie să acopere complet gura şi nasul persoanei care o poartă;
  • evitarea zonelor cu aglomerări umane;
  • păstrarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri faţă de celelalte persoane;
  • evitarea contactului direct cu alte persoane;
  • igienizarea frecventă a mâinilor.

Facem apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea, că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea conduitei terapeutice. De asemenea, adresăm rugămintea către persoanele intervievate în cadrul anchetelor epidemiologice, să ofere informaţii clare şi complete pentru a putea depista toţi contacţii direcţi.

Atragem atenţia că ne confruntăm cu o boală infecţioasă cu transmitere aerogenă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate. Există categorii de persoane  vulnerabile, cu un risc crescut de îmbolnavire şi de evoluţie spre forme severe de boală ( pacienţii oncologici, persoanele hemodializate, persoanele cu multiple boli asociate şi cu o imunitate scazută).

Orice minimalizare a efectelor coronavirusului asupra organismului uman, poate determina o afectare gravă a stării de sănătate care să conducă spre deces şi de aceea,  dezavuăm orice campanie de negare a pericolului infectării.

Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, pentru a putea limita transmiterea comunitară!

DIRECTOR EXECUTIV,                               COMP. RELAŢII PUBLICE,

    Dr. Sorin STOICA                                       Cons. Marinela POPA                                    

Articolul precedentIncredibil! 84 dâmbovițeni confirmați cu conoravirus sunt liberi să răspândească virusul!
Articolul următorInvestiții în infrastructura rutieră de la Vlădeni și Valea Lungă