Acasă Dezvoltare Deșteaptă-te, române!, mesaj cu încărcătură grea în prag de alegeri!

Deșteaptă-te, române!, mesaj cu încărcătură grea în prag de alegeri!

80
0

Astăzi, 29 iulie, sărbătorim Ziua Imnului Național al României, înălțătorul cântec Deșteaptă-te, române! Această sărbătoare a fost instituită prin Legea nr. 99/1998, care prevede ca, în această zi, autoritățile publice și celelalte instituții ale statului, să organizeze manifestări cultural-educative cu caracter evocator și sțiințific, în spiritul tradițiilor poporului român, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne. Epidemia de coronavirus, starea de alertă și situația deosebită din Dâmbovița au făcut însă ca autoritățile să ezite în privința organizării unor evenimente astăzi. Dacă Ziua Tricolorului a fost sărbătorită în Dâmbovița printr-un ceremonial despre care am scris aici, dar care a fost criticat dur cu o zi înainte de o parte a presei locale, de data aceasta instituțiile ”au suflat și-n iaurt” și nu au organizat ceremonii de marcare a evenimentului.

Prefectul județului, Aurelian Popa, a transmis, totuși, un mesaj pe care îl transcriem mai jos, cu speranța că va veni cât mai repede vremea în care simbolurile naționale să fie apreciate și sărbătorite cum se cuvine!

”Sărbătorim astăzi, în cu totul și cu totul alt context, cu aceeași mândrie în suflet Ziua Imnului Național, o zi care ne oferă prilejul de a reflecta la destinul acestui cântec patriotic, de a determina și a dezvolta în fiecare dintre noi atașamentul la valorile naționale chiar și fără a celebra cu solemnitate această zi, așa cum se întâmpla în fiecare an. Mesajul imnului este în același timp social și național, fiind un permanent îndemn de a menține starea de veghe necesară păstrării demnităţii naționale, spiritului de sacrificiu și solidarității civice. Așadar, dragi dâmbovițeni, cuvinte cheie din imnul național ne îndeamnă la unitate, solidaritate și comuniune. 
La mulți ani cu ocazia Zilei Imnului Național al României!”

Prefect, Aurelian Popa

Imnul României, Deșteaptă-te, române!