Acasă Epidemie coronavirus Model nou al declarației pe propria răspundere

Model nou al declarației pe propria răspundere

295
5
declarație pe propria răspundere

Grupul de Comunicare Strategică a actualizat astăzi, 26 martie, modelul declarației pe proprie răspundere pe care trebuie să o avem la noi dacă ne deplasăm în afara domiciliului. Noul model este simplificat fiind nevoie de date mai puține de completat, și poate fi descărcat, la fel ca și modelul de adeverință de la angajator, de pe siteul https://stirioficiale.ro.

Puteți redacta acest document pe computerul personal, completând rubricile formularului și printându-l apoi, dar este obligatorie semnătura olografă a titularului. Și în cazul în care tipăriți documentul și apoi completați de mână rubricile lui, semnătura olografă a titularului este obligatorie. Există și posibilitatea de a redacta de mână tot documentul, preluând elementele formularului oficial, și, bineînțeles, semnându-l!

Noul model al declarației pe proprie răspundere conține zece rubrici pentru situațiile care interveni pentru a justifica ieșirea din casă:

1. Interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

2. Asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice

3. Asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță

4. Motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie

5. Activitate fizică individuală (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă/ colective) sau pentru nevoile animalelor de companie/domestice, în apropierea locuinței

6. Realizarea de activități agricole

7. Donarea de sânge, la centrele de transfuzie sanguină

8. Scopuri umanitare sau de voluntariat;

9. Comercializarea de produse agroalimentare (în cazul producătorilor agricoli)

10. Asigurarea de bunuri necesare desfășurării activității profesionale.În declarație trebuie trecut atât domiciliul din buletin, cât și adresa la care persoana respectivă locuiește la momentul respectiv.

Rețineți că rămâne valabil faptul că se va pedepsi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani, sau cu amendă completarea cu date false a declarației. Respectați prevederile Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie 2020 și nu ieșiți din casă decât pentru motive serioase, cu respectarea regulilor și având declarația pe propria răspundere, sau, după caz, legitimația de serviciu și adeverința de la angajator!

TOTUL VA FI BINE!

Articolul precedentEducație online prin ”Digital pe educred.ro”
Articolul următorCampanii ANAF în sprijinul contribuabililor