Acasă Important Educație online prin ”Digital pe educred.ro”

Educație online prin ”Digital pe educred.ro”

148
2
www.educred.ro

Vacanța forțată nu e chiar vacanță, iar profesorii și elevii știu asta. Chiar dacă stau acasă, elevii continuă să învețe, după notițe și manuale, urmărind emisiunile TVR grupate sub genericul Teleșcoală sau accesând o mulțime de siteuri educaționale oficiale sau private. Timpul petrecut în casă nu înseamnă numai relaxare și divertisment, ci și învățare, repetare, pregătire.

În sprijinul celor care au înțeles că educația elevilor trebuie să continuie și în condițiile restrictive impuse de starea de urgență Ministerul Educației și Cercetării a lansat recent pe internet platforma Digital pe educred.rodigital.educred.ro, un site special creat pentru cadrele didactice care doresc să valorifice noile tehnologii digitale în activitățile de învățare cu elevii. Siteul este dezvoltat de echipa proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, cu sprijinul experților Institutului de Științe ale Educației (IȘE), scopul urmărit fiind sprijinirea cadrelor didactice și elevilor pentru continuarea învățării de acasă.

Accesând acest site – digital.educred.ro – găsiți centralizate mai multe tipuri de resurse digitale și informații foarte utile în activitățile educaționale desfășurateBineînțeles, toate resursele postate pe această platformă educațională online sunt gratuite. Sunt atât resurse de învățare necesare pentru susținerea activităților la distanță cu elevii, instrumente digitale cu ajutorul cărora pot fi dezvoltate astfel de resurse, platforme de învățare colaborativă, adaptată contextului clasei de elevi și resurselor de la nivel de școală, cât și instrumente utile de comunicare și colaborare la distanță, precum și comunități de învățare.

Este important de menționat că acest site are o secțiune de Resurse Educaționale Deschise – RED, și cadrele didactice din toată țara sunt încurajate să se implice în acest efort de colaborare și sprijin, la nivel național și să împărtășească tuturor colegilor de breaslă resursele dezvoltate.

Succes tuturor și, nu uitați: TOTUL VA FI BINE!

Articolul precedentLinii telefonice speciale privind șomajul tehnic
Articolul următorModel nou al declarației pe propria răspundere