Acasă Comunicat de presă ”Deciziile mele” – temă de reflecție pentru elevii din Moreni, în cadrul...

”Deciziile mele” – temă de reflecție pentru elevii din Moreni, în cadrul unei activități preventive a polițiștilor

66
0

Miercuri, 4 octombrie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de cei de la Biroul Siguranță Școlară și Poliția Municipiului Moreni, au organizat o activitate interactivă cu tema ”Deciziile mele”, beneficiarii fiind elevii și cadrele didactice de la unitățile de învățământ de tip liceal din Moreni.

În cadrul întâlnirii, trei persoane care execută pedepse privative de libertate la Penitenciarul Mărgineni și Penitenciarul de Femei PloieștiTârgșorul Nou, le-au prezentat tinerilor experiențele de viață și le-au expus factorii și împrejurările care le-au determinat să comită infracțiuni.

De asemenea, liceenilor le-au fost oferite o serie de sfaturi si recomandări preventive pentru a reduce gradul de implicare a acestora în evenimente negative.

Printre subiectele abordate s-au regăsit prevenirea consumului de droguri, a infracțiunilor de criminalitate informatică și a faptelor de violență, adolescenții fiind încurajați să își petreacă timpul liber într-un mod constructiv și să evite anturajele nepotrivite.

Inițiativei polițiștilor s-au alăturat prefectul județului Dâmbovița, directorul Spitalului Municipal Moreni și directorul Parcului Industrial Moreni.

De asemenea, activitatea a fost sprijinită de Corpul Național al Polițiștilor – Centru Teritorial Dâmbovița.

Articolul precedent„Patrimoniu renăscut – Ruinele Bisericii Paraclis a Curții Domnești”, un nou eveniment cultural la Târgoviște
Articolul următorJandarmii montani în acțiune de ecologizare pentru un munte mai curat al generațiilor viitoare