Acasă Important Dacă-ți pasă, stai în casă!

Dacă-ți pasă, stai în casă!

169
0
dacă-ți pasă, stai în casă!

Recomandarea fermă a autorităților ce încearcă să stăvilească epidemia de coronavirus este de evitare a aglomerației și de a petrece cât mai mult timp în casă. Motivul este foarte simplu, și este, bineînțeles, în favoarea noastră: așa putem evita să contractăm virusul ce bântuie deja și prin țara noastră, ca prin întreaga lume, dealtfel. Dar, surprinzător sau nu, descoperim acum că cel mai greu pare să fie să stăm în casă, unde avem parte numai de plictiseală, nimic altceva

Încercăm să arătăm că nu e așa, prin exemple cât mai ușor de urmat. În loc să ne plângem de închipuita închisoare ce ar fi devenit peste noapte căminul nostru, mai bine să-l privim ca pe un adăpost sigur de vreme rea, din care vom ieși teferi peste două săptămâni. Între timp, avem câțiva prieteni buni și hai să ni-i reamintim împreună chiar acum.

  1. Biblioteca. Cât de mică ar fi, acum îți poate fi cel mai bun prieten. Chiar dacă ai citit de mult toate cărțile din ea, acum ai timp destul să le recitești, și poate fi o încântare să redescoperi universuri minunate, cu personaje familiare și întâmplări nemaipomenite. Chiar și enciclopediile și dicționarele se pot dovedi prieteni de nădejde, iar dacă ai ceva cărți pe care încă nu le-ai citit, cu atât mai bine, acum a venit vremea lor!
  2. Televizorul. Nu l-am pus primul pe listă, deși ne și informează, nu doar ne distrează. Poți să-l lași pornit și cât citești, pe un post de muzică sau de știri, dar poți să te uiți liniștit la suficiente emisiuni și filme artistice sau documentare. Ai cu siguranță și canale de sport, și alte canale tematice, așa că poți să petreci timp de calitate și în fața televizorului. Nu abuza, desigur, dar nici nu-l închide de tot!
  3. Radioul. Poate că doar la volanul mașinii mai ascultai radioul, dar acum poți și de acasă să faci același lucru. Ai suficiente posturi locale, și naționale foarte bune, cu muzică, știri și informații utile, precum și tot felul de emisiuni interesante. Mai găsești chiar și teatru radiofonic, care, crede-mă, este oricând o desfătare!
  4. Internetul. Pe laptop, PC, tabletă sau smartphone, acum cu toții ne conectăm la Internet și folosim la maximum puterea lui. Rețele de socializare, email, dar și siteuri de știri, culturale, sportive, filme și emisiuni, documentare, reportaje, cărți, turism, istorie, geografie. Tururi virtuale ale unor muzee sau orașe întregi, biblioteci digitale, multe ziare, multe reviste, multe portaluri, multe bloguri.
  5. Ziare și reviste. Dacă ai abonament, ajung singure la tine și ai ce citi, pe lângă ce ți-ai ales din bibliotecă. Dacă nu, ai ocazia acum să răsfoiești colecțiile mai vechi. Unele nu au deloc varianta online, altele sunt mai sărace în articole pe net decât în varianta tipărită, dar sunt o sursă importantă de informații pe care nu avem de ce să o neglijăm

E suficient pentru a nu ne plictisi deloc? Mai vorbim noi și la telefon, mai facem și ceva exerciții fizice, mai udăm florile, mai trebăluim prin casă și uite așa vor trece repede cele 10 zile de autoizolare. Apoi, când totul va reveni la normal, vom avea poate, câteva kilograme în plus, dar cu siguranță, o mulțime de cunoștiințe folositoare, pe care să nu le mai uităm, niciodată.

Așa că, dacă-ți pasă, stai în casă!

Articolul precedentTestul proviziilor, sau cum cămara plină aduce liniște
Articolul următorPreședintele Iohannis va decreta starea de urgență