Acasă Asociația Be You Asociația Be You a coordonat cu succes primele 3 mobilități cofinanțate de...

Asociația Be You a coordonat cu succes primele 3 mobilități cofinanțate de Uniunea Europeană: „Breaking walls”, „I Have a Green” și „Active Youth”!

129
0

Comunicat implementare mobilități Erasmus+

Asociația Be You, în calitate de organizație acreditată în programul Erasmus domeniul tineret, a coordonat în perioada 23 octombrie – 29 noiembrie 2022 primele trei mobilități cofinanțate de Uniunea Europeană în cadrul proiectului cu număr de identificare 2022-1-RO01-KA151-YOU-000057389.

Cele trei mobilități au implicat peste 100 de tineri, lideri de tineret și voluntari din România, Bulgaria, Republica Cehă, Grecia, Italia, Franța, Macedonia de Nord, Turcia, Spania și Ungaria. Tinerii participanți au fost cazați la Hotel Dâmbovița, activitățile desfășurându-se la Târgoviște și Aninoasa. Acestora li s-au alăturat peste 100 de tineri din comunitate locală în activitățile desfășurate.

Activitățile mobilităților au fost corelate cu obiectivul de dezvoltare strategică care urmărește împuternicirea tinerilor din comunitatea locală prin dezvoltarea abilităților sociale, civice și ecologice și educarea acestora prin folosirea tehnologiei moderne și a metodelor de educație non-formală cu impact direct asupra participării active a tinerilor în societate și a incluziunii sociale a tinerilor cu oportunități reduse.

Astfel, prima activitate „Breaking walls” desfășurată în perioada 24-31 octombrie, a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a tinerilor participanți față de alte culturi, lupta împotriva inegalităților, a stereotipurilor, prejudecăților și a discriminării. Tinerii participanții au învățat cum să combată stereotipurile, prejudecățile și discriminarea cu ajutorul educației non-formale în tematica drepturilor omului, descoperind prin activitățile organizate noi moduri de a gândi și de a acționa în asemenea contexte.

Cea de-a doua activitate „I Have a Green” desfășurată în perioada 07-14 noiembrie a urmărit dezvoltarea competențelor ecologice a tinerilor și orientarea acestora către un viitor verde și sustenabil. Tinerii participanții au învățat cum să adopte practici ecologice în viața de zi cu zi prin care pot contribui la protejarea mediului și reducerea risipei de orice fel. Ei au întocmit o listă de aplicații digitale care pot fi de mare ajutor în viața de zi cu zi în ceea ce privește sortarea corectă a deșeurilor, reducerea risipei alimentare și a altor resurse importante activității umane. O activitate de conștientizare importantă a fost acțiunea de ecologizare desfășurată la Aninoasa în parteneriat cu Școala Gimnazială Aninoasa și Primăria Comunei Aninoasa. Tinerii participanți și tinerii de la Școala Gimnazială au dat un exemplu comunității locale în ceea ce privește grija față de mediu.

Cea de-a treia activitate „Active Youth” desfășurată în perioada 21-28 noiembrie, a fost strâns legată de Anul European al Tineretului prin tema participării și a avut ca scop creșterea implicării în comunitate a acestora prin promovarea participării tinerilor la viața civică și democratică a comunității, promovarea cetățeniei active, a incluziunii și a diversității. Tinerii și-au dezvoltat cunoștințele și abilitățile despre cetățenia activă, implicarea activă în comunitate, mai ales cu ajutorul programelor europene de tineret printre care Erasmus+, proiectele de participare, schimburile de tineri și cursurile de formare, Corpul European de Solidaritate și proiectele de solidaritate și alte programe europene și internaționale.

„Active Youth” a avut parte de o activitate interculturală desfășurată la Centrul Cultural Aninoasa, în data de 25 noiembrie. Această activitate interculturală a adus laolaltă tinerii participanții și tinerii din comunitatea locală creând o atmosferă a unei comunități adevărate, unite, diverse și incluzive unde fiecare a avut ocazia să prezinte obiceiurile, dansurile și tradițiile culinare specifice culturii din care fac parte.

Mulțumim Primăriei Aninoasa și Școlii Gimnaziale Aninoasa pentru sprijinul acordat în organizarea activităților din comuna Aninoasa! Mulțumim organizațiilor partenere pentru implicare în implementarea mobilităților! Mulțumim Hotel Dâmbovița, CT Coffee, Centrul Cultural Aninoasa și Pizzeria Alexo pentru ospitalitate. Mulțumim Fiord pentru serile memorabile petrecute de participanți! Mulțumim întregii comunități pentru interacțiunea caldă cu tinerii participanți, cu toții am arătat că suntem gazde excelente și comunitatea noastră este din ce în ce mai deschisă și incluzivă.

Implicarea Asociației Be You în comunitate continuă prin activitățile de diseminare și prin viitoarele evenimente locale, cursuri și mobilități transnaționale ce urmează a fi desfășurate până la finalul proiectului, august 2023.

 Echipa Be You

Articolul precedentFermierii pot depune la APIA Dâmbovița în luna decembrie cererile pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură
Articolul următorAcțiunea de ieri a polițiștilor de la rutieră și ordine publică a dus la aplicarea a 123 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.538 de lei!