Acasă Comunicat de presă Acțiunea de ieri a polițiștilor de la rutieră și ordine publică a...

Acțiunea de ieri a polițiștilor de la rutieră și ordine publică a dus la aplicarea a 123 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.538 de lei!

90
0

BULETIN INFORMATIV

Acțiune a polițiștilor de la rutieră și ordine publică

La data de 5 decembrie a.c., în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii de la rutieră și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune care a vizat creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea producerii unor accidente de circulație.

Astfel, pentru neregurile descoperite, polițiștii au aplicat 123 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.538 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 20 au fost pentru abaterile comise de bicicliști, 11 pentru abaterile pietonilor, 19 pentru neportul centurii de siguranță, 5 pentru lipsă documente, 17 pentru defecțiuni tehnice și 4 pentru viteză neregulamentară.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere, 17 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare. 

Cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul rutier

La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 17:45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au oprit pentru control, pe raza municipiului, un bărbat de 49 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, cel în cauză a fost supus testării cu aparatul etilotest.

Acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, în aceeași zi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pe drumul național 71, în localitatea Ilfoveni, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul este posesor al unui permis de conducere emis de autoritățile din Maria Britanie, însă nu ar avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din țară.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Foto: Sebitoriale.ro

Articolul precedentAsociația Be You a coordonat cu succes primele 3 mobilități cofinanțate de Uniunea Europeană: „Breaking walls”, „I Have a Green” și „Active Youth”!
Articolul următorJoi, 8 decembrie, furnizarea apei potabile va fi întreruptă temporar în unele zone din comunele Răzvad și Aninoasa!