Acasă Afaceri Fermierii pot depune la APIA Dâmbovița în luna decembrie cererile pentru reducerea...

Fermierii pot depune la APIA Dâmbovița în luna decembrie cererile pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

88
0

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează potențialii beneficiari că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord pentru finanţare în cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Cererea de acord pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014.

În conformitate cu prevederile OMADR 263/2017, cererea de acord pentru finanțare pentru 2022 se poate depune și în cursul anului 2023, cu menționarea expresă a perioadei pentru care se solicită acordul de finanțare. Cantitățile de motorină se determină începând cu perioada următoare lunii în care se depune cererea, până la sfârșitul anului. Ca formulă de calcul a cantității de motorină determinată se folosește înmulțirea lunilor rămase până la finele anului, începând cu luna următoare depunerii acordului, cu consumul rezultat în urma raportului dintre consumul normat și numărul total de luni ale anului.

Raportat la anul 2022, în județul Dâmbovița sunt peste 520 de fermieri care pot solicita ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. 

DIRECTOR EXECUTIV,

Corina  Gârleanu

Articolul precedentÎn luna decembrie, AJOFM Dâmbovița organizează cursuri gratuite pentru șomeri în Târgoviște
Articolul următorAsociația Be You a coordonat cu succes primele 3 mobilități cofinanțate de Uniunea Europeană: „Breaking walls”, „I Have a Green” și „Active Youth”!