Acasă Comunicat de presă Acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

Acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în cadrul acțiunii preventive „SPEED”

9
0

În perioada 15-21 aprilie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Poliției Române, polițiștii de la rutieră din județul Dâmbovița au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație care au drept cauză generatoare viteza excesivă.

Reamintim că viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză generatoare de evenimente rutiere din care rezultă rănirea persoanelor implicate. Cu atât mai mult, atunci când există și factori de risc, potențialul producerii unui accident crește exponențial.

În cele șapte zile, în cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au controlat peste 1.940 de autovehicule și au aplicat 1.197 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsura complementară, polițiștii au reținut 104 permise de conducere, 6 dintre acestea fiind pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 70 de km/h și 98 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

Articolul precedentZi sau noapte, ei vin să ne salveze! ISU “Basarab I” Dâmboviţa își prezintă raportul săptămânal!
Articolul următorAgentul șef principal de poliție, Cătălin Amuza, victorie cu echipa la Bucharest International Half Marathon and 10K