Acasă Afaceri A fost publicată în Monitorul Oficial noua procedură de întocmire, avizare și...

A fost publicată în Monitorul Oficial noua procedură de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală

120
0

           Ordinul președintelui ANAF nr. 4077/2020, prin care s-a aprobat Procedura de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1210/11.12.2020.

            Actul normativ reglementează procedura de lucru internă a organelor de inspecție fiscală și responsabilizează funcționarii publici implicați în această activitate, în vederea asigurării transparentizării activității de inspecție fiscală.

            De asemenea, prin procedura menționată sunt reglementate și situațiile în care apar divergențe între organele fiscale în stabilirea corectă a stării de fapt fiscale la un contribuabil verificat, precum și modalitatea de soluționare a acestora, prin consensul opiniilor între reprezentanţii echipei de inspecţie fiscală, şeful de serviciu şi conducătorul activităţii de inspecţie fiscală.

            Prin aplicarea procedurii de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală, prevazută în OPANAF nr. 4077/2020, efectul scontat este de creștere a calității actului de inspecție fiscală.

   ANAF continuă eforturile de transparentizare a procedurilor de lucru și de modernizare a activității instituției, prin oferirea de servicii moderne și accesibile, pentru a consolida parteneriatul Agenției Fiscale cu mediul de afaceri.

Articolul precedentMai bine mai târziu decât niciodată! Primul McDonald’s din Dâmbovița s-a deschis azi la Târgoviște!
Articolul următorPolițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020