Acasă Epidemie coronavirus 9 persoane vindecate în județul Dâmbovița

9 persoane vindecate în județul Dâmbovița

153
0

BULETIN DE PRESĂ al Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică al Județului Dâmbovița – 14.04.2020

          Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți în teren și au continuat să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali. Au fost desfășurate misiuni specifice în scopul prevenirii și combateriii COVID-19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

          Astfel, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, au fost constituite 153 de patrule ale IPJ Dâmbovița, dintre care 69 mixte cu IJJ Dâmbovița. Au fost angrenați 117 polițiști locali și 51 de militari. Au fost efectuate 587 verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 132 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, în valoare totală de 275.000 lei.

          Astăzi, 14.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 146 persoane asimptomatice (sosiți din zona galbenă-conform hartă INSP)
  • 168 persoane izolate la domiciliu, rezultate în urma anchetelor epidemiologice
  • se află în carantină 527 persoane.

           De la începutul pandemiei până în prezent, au ieșit din izolare la domiciliu 3416 persoane iar din carantină instituționalizată 184 persoane.

           Totodată, conform DSP Dâmbovița, dintre persoanele confirmate pozitiv cu Covid-19, la nivelul județului Dâmbovița, 9 au fost declarate vindecate.

          ISU ”Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 471 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentȘedință pentru rectificarea bugetului
Articolul următorStai în casă! Stai acasă!