Acasă Poliția informează! 3 dâmbovițeni amendați azi-noapte pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare între orele 23.00-05.00

3 dâmbovițeni amendați azi-noapte pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare între orele 23.00-05.00

107
0

Activități de verificare a respectării măsurilor de protecție, în județul Dâmbovița

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat activitățile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ziua de 29 decembrie a.c., 367 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și polițiști locali, au derulat pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2, fiind verificate 181 de societăți comerciale şi 112 mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale (din care 120  pentru nerespectare măsurii protecție individuală și 3 pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare), valoarea totală a amenzilor fiind de 4500 de lei.

Totodată, ca urmare a controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane.

Vă reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul 23:00-05:00, pentru următoarele motive:

●       deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

●       deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

●       deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

●       deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

          Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

          Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

         În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Articolul precedentÎncă 81 de cazuri de coronavirus raportate azi în Dâmbovița
Articolul următorAscultă de sfaturile pompierilor dâmbovițeni și nu le da de lucru în noaptea dintre ani!