Acasă Epidemie coronavirus Încă 81 de cazuri de coronavirus raportate azi în Dâmbovița

Încă 81 de cazuri de coronavirus raportate azi în Dâmbovița

111
0

BULETIN DE PRESĂ 29.12.2020

Situația la data de 29.12.2020, din județul Dâmbovița, este următoarea:

• Persoane testate de la începutul pandemiei: 34.380

• Persoane confirmate cu COVID-19: 14.498 (81 persoane astăzi)

• Persoane vindecate, în total: 13.152

• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 441

• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.075

• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 4

• Persoane aflate în izolare la domiciliu: 665

• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 209 dintre care 8 persoane la ATI.

În ultimele 24 de ore polițiștii au efectuat 2778 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1250 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020. Structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice desfășoară permanent acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate, în continuare, pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 8 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ și 6 misiuni de decontaminare a tehnicii. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 15 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și  58 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă informăm că astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU Dâmbovița nr. 133 prin care au fost constatate ratele de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrative-teritoriale din județul Dâmbovița. Hotărârile sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență și pe pagina de facebook – Instituția Prefectului-județul Dâmbovița.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentPompierii târgovișteni, solicitați la un accident de pe Șoseaua Găești din Târgoviște!
Articolul următor3 dâmbovițeni amendați azi-noapte pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare între orele 23.00-05.00