Acasă ISU Basarab I Dâmbovița Ascultă de sfaturile pompierilor dâmbovițeni și nu le da de lucru în...

Ascultă de sfaturile pompierilor dâmbovițeni și nu le da de lucru în noaptea dintre ani!

109
0

Revelion în siguranță!

Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrite de producerea unor evenimente nedorite, ISU “Basarab I” Dâmboviţa reaminteşte câteva recomandări preventive:

ATENŢIE!  Înainte de a părăsi spaţiul comercial, biroul sau locuinţa verificaţi instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu gaze şi mijloacele de încălzire, asigurându-vă că:

  • nu aţi uitat mijloace de încălzire electrice sau alţi consumatori electrici sub tensiune;
  • aţi oprit alimentarea cu gaze a sobelor sau a aparatelor de gătit;
  • aţi stins focul în sobele alimentate cu combustibil solid.

ATENŢIE la artificii/petarde!

La trecerea în noul an, unul din cele mai așteptate momente este spectacolul oferit de jocurile de artificii. Însă, de multe ori, utilizarea și folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat și cu evenimente grave (accidentarea persoanelor care le-au folosit sau a celor din jur, provocarea de incendii).

Pentru reducerea riscului de incendiu și accidente recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

  • nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc sau terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;
  • nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;
  • păstrați în locuri sigure artificiile, chibriturile și brichetele;
  • nu așezați în pomul de Crăciun lumânări și artificii aprinse.

Toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa sunt pregătite pentru a face faţă evenimentelor ce s-ar putea produce în această perioadă, care sperăm să fie cât mai puţine, pentru ca cetăţenii dâmboviţeni să petrecă în linişte trecerea în noul an.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articolul precedent3 dâmbovițeni amendați azi-noapte pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare între orele 23.00-05.00
Articolul următorUnitatea de Primiri Urgențe Titu a primit un container special pentru pacienţii suspecţi de COVID-19