Acasă Dezvoltare 25 decembrie – Ziua Armatei Române – Mesajul ministrului Apărării Naționale

25 decembrie – Ziua Armatei Române – Mesajul ministrului Apărării Naționale

64
0

Astăzi, 25 octombrie, este Ziua Armatei Române, aleasă încă din 1959, ca sărbătoare a ostașilor români, pentru că la data de 25 octombrie 1944 Armata Română a eliberat, în urma Bătăliei de la Carei, Nordul Transilvaniei de ocupația horthystă. La mulți ani, Armată Română, La mulți ani, militari români, oriunde vă aflați!

Redăm mai jos mesajul ministrului Apărării Naționale, generalul în rezervă Nicolae Ionel Ciucă, domnia sa fiind astăzi prezent chiar la ceremonialul de la Carei dedicat Zilei Armatei Române:

Ziua Armatei României

Astăzi, condițiile deosebite cauzate de pandemia COVID-19 nu ne vor împiedica să sărbătorim Ziua Armatei României, să ne arătăm prețuirea pentru personalul Armatei României, militari și civili deopotrivă. Astăzi este doar una din ocaziile în care le recunoaștem și le apreciem activitatea neobosită în slujba Țării și a cetățeanului.

În același timp, nu trebuie să uităm că 25 Octombrie este și un simbol al sacrificiului românilor pentru apărarea ființei naționale în cele mai grele momente ale istoriei, pentru independența și integritatea țării noastre.

Militarii Armatei României de astăzi continuă tradițiile și poartă cu mândrie drapelul tricolor în teatrele de operații din afara teritoriului național, îndeplinind cu profesionalism și dăruire toate misiunile încredințate, alături de aliați și parteneri.

Trebuie să cinstim trecutul dar să privim către viitor.

Am spus de nenumărate ori ca cea mai importantă resursă de care dispune Armata României este resursa umană. Trebuie să pregătim noua generație, cu resursele și viziunea de astăzi, pentru a gestiona resursele și provocările de mâine!

Investim în viitor și aici este important să înțelegem că resursa umană și înzestrarea cu tehnică și tehnologie militară merg mână în mână și trebuie să avem programe de înzestrare și instruire coerente, coordonate și sincronizate.

Dragi militari, Ziua Armatei României constituie, pentru toți românii, ocazia de a vă arăta prețuirea noastră, de a vă mulțumi pentru modul în care îndepliniți misiunile, pentru devotamentul și profesionalismul dumneavoastră.

La mulți ani Armatei României!

General (r) Nicolae Ionel Ciucă, Ministrul Apărării Naționale

Foto și info: pagina oficială de Facebook a domnului ministru al Apărării Naționale, general (r) Nicolae Ionel Ciucă.