Acasă Poliția informează! 134 de amenzi au fost date ieri în județ pentru nerespectarea măsurilor...

134 de amenzi au fost date ieri în județ pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

25
0

Polițiștii din Dâmbovița sunt permanent la datorie pentru siguranța cetățenilor

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu efective de jandarmi și polițiști locali, au continuat să acționeze pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Au fost organizate 40 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost angrenate peste 300 de forțe de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost controlate 151 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 38 de operatori autorizați/transportatori de persoane și 108 de autovehicule destinate transportului public în comun.

Ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție sanitară, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei, totodată, polițiștii reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Vă reamintim că a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise.

De asemenea, supunem atenției dumneavoastră și faptul că organizarea de evenimente publice și/sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise și/sau deschise, este interzisă, motiv pentru care vă rugăm să respectați normele legale.

Este important ca fiecare dintre noi să aibă un comportament responsabil, să conștientizeze importanța măsurilor necesar a fi respectate în contextul epidemiologic actual și să respecte recomandările și măsurile impuse de autorități.