Acasă Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița Bucegi: Un turist rătăcit a petrecut 2 nopți în aer liber în...

Bucegi: Un turist rătăcit a petrecut 2 nopți în aer liber în zona Babele-Omu! Echipamentul de calitate i-a salvat viața!

123
0

Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița a intervenit în cursul după-amiezii zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021, pentru a acorda sprijin unui bărbat care, timp de două nopți, a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu. La ora transmiterii acestei informații, bărbatul se află în afara oricărui pericol. Echipamentul profesional i-a salvat viața turistului care două nopți a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Bărbatul, epuizat fizic, a fost  găsit ieri, 6 ianuarie, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Bușteni, aflată în patrulare și care fusese alertată încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie, de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița, care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peștera și proprietarul nu a revenit de pe traseu. Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița și transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peștera.       

Bărbatul, în vârstă  de 45 de ani, este din Constanța și a plecat singur în drumeție la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, 4 ianuarie 2021, pornind din zona telecabinei Peștera unde și-a lăsat autoturismul. Vremea capricioasă, ceața și precipitațiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic și pus în situația de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau Salvamont, pentru că telefonul mobil i s-a descărcat.


ATENȚIE!    

Pentru toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile să ajungă în zona montană Peștera-Padina, trebuie să fie echipați specific perioadei de iarna.
Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovița 

Articolul precedentCu 7 noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, comuna Cornești a ajuns la 3,08 cazuri/1000 locuitori
Articolul următor134 de amenzi au fost date ieri în județ pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară