Acasă Poliția informează! Weekend în siguranță – ample acțiuni de verificare și control ale polițiștilor...

Weekend în siguranță – ample acțiuni de verificare și control ale polițiștilor dâmbovițeni

5
0

În perioada 14-15 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat noi activități pentru siguranța cetățenilor, combaterea unor fapte antisociale și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

În cele două zile, zilnic, au acționat peste 300 de efective și au fost legitimate peste 3.600 de persoane.

Au fost desfășurate activități de control în 198 de mijloace de transport public în comun și au fost verificate 479 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse pentru limitarea infecției cu virusul Sars-CoV-2.

Totodată, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, au fost aplicate 622 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.500 de lei.

Efectivele au acționat în zonele unde se formează aglomerări de persoane, piețe și societăți comerciale, activitățile fiind desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice.

De asemenea, în intervalul orar 23:00-05:00, polițiștii au acționat pentru a verifica modul în care se respectă restricțiile privind deplasările în afara locuințelor.

Vă reamintim de linia TELVERDE – 0800800165, la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară, dar și de faptul că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 935/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.