Acasă Comunicat de presă Sănătatea dâmbovițenilor, prioritate reală pentru conducerea Consiliului Județean Dâmbovița

Sănătatea dâmbovițenilor, prioritate reală pentru conducerea Consiliului Județean Dâmbovița

120
0

COMUNICAT DE PRESĂ – Conferința de presă comună CJD și SJUT

          Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a susținut astăzi, 16 noiembrie 2020, alături de vicepreședintele Luciana Cristea și managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), dr. Claudiu Dumitrescu, o conferință de presă pe teme medicale, pornind de evenimentele tragice petrecute la finalul săptămânii trecute, la Piatra-Neamț.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan

          În debutul conferinței de presă, președintele CJD a exprimat condoleanțe pentru familiile pacienților care și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și a făcut un apel la toate autoritățile cu competențe medicale din județul Dâmbovița – pentru a efectua controale și a lua toate măsurile în vederea asigurării că astfel de drame nu se vor repeta și în alte unități spitalicești:

          „Fac un apel către toți factorii implicați, către Prefectul Județului Dâmbovița, către conducerea Direcției de Sănătate Publică, pentru a sprijini conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, pentru a verifica toate instalațiile, din tot spitalul, nu doar de la secția ATI. În ceea ce privește Consiliul Județean Dâmbovița, în acest an, pentru cheltuieli de funcționare, a alocat suma de 1.239 mii lei, bani care au fost utilizați pentru materiale, echipamente de protecție și medicamente în perioada stării de urgență și, tot din bugetul CJD, eșalonat – diferența de 4.739.210, sumă pe care SJUT a cheltuit-o în această perioadă. Totodată, s-au virat către unitatea dâmbovițeană și alte sume, reprezentând investiții pentru refacerea instalațiilor tehno-termice din centrala termică, în valoare de 321.300 lei, și cota de 10% din partea CJD – pentru achiziționarea de aparatură medicală în valoare de 207.168 mii lei. Până la finalul anului, vom mai vira către SJUT, pentru cheltuieli de funcționare, 30 mii lei; după discuțiile pe care le-am avut de când am preluat mandatul de președinte, am sprijinit spitalul județean cu 70 de paturi, așa cum am anunțat. În maxim o săptămână sper să înlocuim corturile din curtea spitalului cu containere încălzite, pentru toți dâmbovițenii care vor avea probleme în această perioadă. (…) Din partea CJD există toată deschiderea pentru SJUT; vom sprijini toate solicitările pe care actuala conducere le-a înaintat și le va înainta către noi și ne vom da tot concursul în această perioadă dificilă pentru noi toți”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Dr.Claudiu Dumitrescu, managerul SJUT

          De asemenea, managerul SJUT, Claudiu Dumitrescu, a dat asigurări că se depun toate eforturile pentru prevenirea unor situații care pot aduce atingere integrității sau vieții pacienților și cadrelor medicale:  

          „Terapia Intensivă Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este o secție nou-creată, în compartimentul Ortopedie, ea beneficiază de o instalație de oxigen nouă, de instalație electrică nouă, ambele realizate de firme acreditate, care au realizat probe la darea în funcțiune, deci din acest punct de vedere stăm foarte bine. Totuși, trebuie să atrag atenția asupra faptului că această creștere semnificativă a numărului de pacienți pozitivi a dus la creșterea consumului de oxigen la nivelul spitalului, de aproximativ trei ori față de anul trecut, ceea ce determină un grad crescut de periculozitate în efectuarea actului medical. Stăm toți cu un stres maxim, însă s-au luat toate măsurile de siguranță și precizez că, în anul 2019, la nivelul SJUT s-au efectuat lucrări de modernizare a instalațiilor electrice, în special la secția Recuperare, unde are loc îngrijirea pacienților și suspecților Covid-19. A fost schimbat în totalitate panoul electric, inclusiv de la sediul central, unde se află și secția de ATI non-Covid. Trebuie spus că toate aparatele de la ATI Covid sau non-Covid funcționează absolut non-stop, fără pauză, locurile fiind limitate, iar numărul de pacienți foarte mare.”

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Articolul precedentWeekend în siguranță – ample acțiuni de verificare și control ale polițiștilor dâmbovițeni
Articolul următorCauți angajare? Sunt 300 de locuri de muncă disponibile în Dâmbovița