Acasă Centrul Județean de Cultură Dâmbovița Vrei să participi la Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”? Citește aici...

Vrei să participi la Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”? Citește aici regulamentul!

119
0

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană  „I. H. Rădulescu”, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște şi cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, vă invită, în perioada 5 – 6 noiembrie 2020, să participați la cea de-a LII – a ediţie a Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”.

Deoarece condițiile epidemiologice nu ne permit întâlnirea cu iubitorii de literatură, așa cum se întâmpla în anii trecuți, o să ne regăsim în spațiul virtual, cu aceeași bucurie și dor de frumos.

CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ DÂMBOVIȚA

REGULAMENTUL Festivalulului-Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”

Ediţia a LII – a, Târgovişte, 5 – 6 noiembrie 2020

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană  „I. H. Rădulescu”, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște şi cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, desfăşoară în perioada 5 – 6 noiembrie 2020, a LII – a ediţie a Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, structurat pe patru secţiuni de creaţie: poezie, proză scurtă teatru scurt şi eseu.

Concursul se adresează creatorilor de literatură din toată ţara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membri ai uniunilor de creaţie sau au publicat volume de autor.

Concursul urmăreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc ori universal. Concurenţii – care pot participa la una sau mai multe secţiuni – se vor prezenta la concurs cu un grupaj de maxim 10 titluri pentru secţiunea de poezie, 3 proze, însumând maximum 8 pagini la secţiunea proză scurtă, 1-2 piese (inclusiv pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt. Se pot aborda teme la alegere.

Pentru secţiunea eseu, este necesară o lucrare de circa 4-5 pagini, pe tema: „Reprezentanți ai literaturii române premoderne la Târgoviște” (Poeții Văcarești: Ienăchiță, Alecu, Nicolae, Iancu).

Lucrările trebuie editate în Word, cu fontul Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate. Acestea vor avea un motto, ce se va regăsi într-un plic închis, conţinând un CV detaliat (numele concurentului, data naşterii, activitatea literară, adresa şi, obligatoriu, numărul de telefon) şi vor fi trimise prin poştă (imprimate pe hârtie şi pe un CD), până la data de 20 octombrie 2020, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, str. Alexandru Ioan Cuza nr.15, cod poştal 130007, Târgovişte. În cazul în care lucrările vor fi trimise prin poşta electronică (e-mail: strategiiculturale@yahoo.com), acestea vor fi însoţite de un motto, precum şi de un CV (care să cuprindă datele personale solicitate mai sus), organizatorii asigurând confidenţialitatea acestora până ce juriul va delibera şi va stabili premianţii ediţiei. Concurenţii care nu vor trimite toate datele de identificare vor fi eliminaţi din concurs.

Concurenţii care au obţinut un premiu la una dintre secţiuni, în ediţiile anterioare, se vor putea înscrie în concurs doar la o altă secţiune.

Nu vor participa la concurs lucrările care vor fi trimise după 20 octombrie 2020, data poştei.

 Rezultatele vor fi afișate pe site-ul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, www.cjcd.ro, în data de 6 noiembrie 2020.

Premiile vor fi trimise prin poștă la adresa indicată în CV-ul concurentului.

Vor fi oferite următoarele premii:

Trofeul festivalului

Poezie:

1 – Premiul Naţional pentru Poezie

2 – Premiul al II-lea

3 – Premiul al III-lea

4 – Menţiune

Proză scurtă:

1 – Premiul Naţional pentru Proză

2 – Premiul al II-lea

3 – Premiul al III-lea

4 – Menţiune

Teatru scurt:

1 – Premiul Naţional pentru Teatru scurt

2 – Premiul al II-lea

3 – Premiul al III-lea

4 – Menţiune

Eseu:

1 – Premiul Naţional pentru Eseu

2 – Premiul al II-lea

3 – Premiul al III-lea

4 – Menţiune

Relaţii suplimentare:

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa – telefon: 0245/611184;

e-mail: strategiiculturale@yahoo.com, web www.cjcd.ro (unde vor fi publicate şi rezultatele finale).

Notă finală:

Orice modificare a actualului regulament va fi notificată în procesul verbal de jurizare şi adusă la cunoştinţa publicului de către juriul naţional, alcătuit din personalităţi recunoscute ale vieţii cultural-literare naţionale.

 Director festival,

 Cătălin Ionuţ Lăscaie

Articolul precedentCel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ continuă
Articolul următorInstituția Prefectului, precizări privind desfășurarea votului de duminică