Acasă Sebitorial Treizeci plus… unu!

Treizeci plus… unu!

156
0

Dâmbovițenii care accesează Internetul, majoritatea locuitorilor județului, probabil, sunt printre cei mai informați oameni din lume. Sau ar trebui să fie. Pentru că au la dispoziție o mulțime de ziare online județene pe care le pot accesa gratuit la orice oră din zi și din noapte. Informațiile de interes general și încă multe altele sunt astfel ”la un click distanță”, cum spune un clișeu publicitar ultrafolosit încă pretutindeni.

Sunt treizeci de ziare online în județul Dâmbovița, fără să numărăm ziarele dedicate sportului, și cam douăzeci dintre ele sunt chiar active, adică publică materiale recente, de actualitate. Dintre acestea din urmă, o parte seamănă ca două picături de apă unul cu altul, având aceleași articole, cu aceleași titluri, chiar cu aceleași fotografii. Rar găsești vreun articol original, comanda de tastatură ”copy” și sora ei, ”paste”,  fiindu-le mod de lucru zilnic, în locul documentării și redactării propriilor materiale jurnalistice. Treaba lor! Îi punem doar la număr!

Ajungem la adevărata presă locală, care muncește cu adevărat pentru pâinea sa de zi cu zi. În jur de zece siteuri oferă jurnalism de calitate zilnic dâmbovițenilor, în mod gratuit, desigur. De la activitatea politică, până la sport și datele meteo, trecând, cum altfel, prin cotidian, cu prea multe știri despre accidente de circulație, dar chiar și cu articole de opinie, acestea formează nucleul ”dur” al presei locale. Sunt, de fapt, adevăratele ziare locale,  care informează dar și influențează, lansează subiecte de discuție, provoacă la reflecție, sau chiar mai și dezvăluie câte ceva din taine pe care unii nu le-ar vrea știute de publicul larg. Uneori dau tonul unor campanii de presă, alteori devin tribune ale unor cauze sociale sau de alt fel, în general de la aceste ziare online primesc dâmbovițenii porția zilnică de jurnalism profesionist.

Acestor ziare vrea să li se alăture începând de astăzi ziarul nostru, numit Sebitoriale, mai precis www.sebitoriale.ro. Un ziar cu o misiune simplă și ușor de verificat, aceea de a oferi conținut original, celor care vor să citească articole interesante, scrise clar și cu legătură evidentă cu preocupările, interesele și nevoile lor. Altfel spus, misiunea noastră asumată este de a publica zilnic materiale jurnalistice de informare, opinie și atitudine pe teme care chiar să-ți placă și să-ți fie de folos ție, cititorule, căci despre tine va fi vorba de acum înainte. Fără tine nu putem exista, așa că ne vom strădui zi de zi să îți oferim pe siteul www.sebitoriale.ro articole la obiect, proaspete și clare, despre lucruri care te privesc pe tine și pe cei dragi ție, familie, colegi, prieteni, vecini….

În ierarhia ziarelor online pe care le accesezi și le citești zilnic, locale sau naționale, desigur că tu, cititorule, ne vei așeza, așa că vom trage tare să fim printre fruntași. Sper să ne împrietenim repede și să fie o prietenie durabilă și care să merite. Spune-ne ce te doare, cum ar veni vorba, ce subiecte noi ai vrea să abordăm, folosește rubrica de comentarii și mesageria oricând ai ceva de spus, de sugerat, de propus. Te vom asculta cu atenție și vom încerca să abordăm jurnalistic, problema, subiectul, ideea respectivă. Nu ne substituim niciunei autorități, dar putem fi un loc din care vocea ta să fie auzită dacă este cazul.

Așa că dacă numărăm împreună ziarele dâmbovițene online, începând de astăzi sunt treizeci plus unu, adică treizeci plus www.sebitoriale.ro. L-ai accesat deja, e limpede, acum pune-i un semn de carte, ca să revii ușor data viitoare. 

Să fie într-un ceas bun!

Articolul următorÎncă un ziar dâmbovițean? De ce?