Acasă Jandarmeria Dâmbovița Trei turiști bucureșteni au fost ajutați de jandarmii montani de la Postul...

Trei turiști bucureșteni au fost ajutați de jandarmii montani de la Postul Zănoaga

110
0

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit joi, 7 ianuarie, în urma unui apel la 112, pe un drum forestier din Munții Bucegi pentru a sprijini mai multe persoane aflate în dificultate.

Cei trei turiști din București, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, se aflau la Cascada 7 Izvoare și intenționau să se întoarcă la locul de cazare, însă au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii. 

Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga i-au ajutat să deblocheze autovehiculul, i-au condus în condiții de siguranță până în zona Cabana Roșie, de unde turiștii și-au continuat deplasarea spre Bușteni.

Pentru prevenirea situațiilor de pericol în zona montană recomandăm turiştilor următoarele:

– înainte de a pleca la drum, să vă informați asupra itinerariului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

– să aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.);

– să folosiţi numai drumurile deschise circulației;

– să apelaţi cu încredere la jandarmii montani, să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate;

– să respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga și Peștera.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Articolul precedentFederația SANITAS sancționează Guvernul Câțu pentru O.U.G. nr. 226/2020 și demarează acțiunile revendicative!
Articolul următorȘi de Sfântul Ion, polițiștii dâmbovițeni au fost la datorie, pe teren! Citește aici rezultatul acțiunilor de ieri!