Acasă Anunț important Toamna e ca vara! 1 septembrie, zi caniculară cu avertizare meteo cod...

Toamna e ca vara! 1 septembrie, zi caniculară cu avertizare meteo cod galben!

12
0

Prima zi de toamnă seamănă până la identificare cu o zi de vară, fiind chiar caniculă în Târgoviște și aproape în întreg județul Dâmbovița. De altfel, Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare tip cod galben în care este inclus și aproape tot județul Dâmbovița, pentru caniculă și disconfort termic, temperaturile putând urca până la 33-36 grade Celsius. În Târgoviște, la această oră sunt 33 de grade Celsius, ceea ce ne face să ne gândim la noul slogan tip ”Iarna nu-i ca vara!”, adică ”Toamna e ca vara!”

Protejați-vă de insolație evitând deplasarea în aer liber la orele de foc, și mergând pe cât posibil pe la umbră, având capul acoperit cu o șapcă sau o pălărie. De asemenea, nu neglijați hidratarea, beți apă, ceai sau sucuri naturale în cantitățile optime!

Se pare că și mâine va fi caniculă, așa că puteți să uitați, deocamdată, de cântecul deja tradițional pentru începutul de toamnă, compus și interpretat de Nicu Alifantis pe versurile nemuritoare ale lui Nichita Stănescu, ”Emoție de toamnă”!