Acasă Afaceri Sprijin financiar pentru fermierii și IMM-urile afectate de criza COVID 19 –...

Sprijin financiar pentru fermierii și IMM-urile afectate de criza COVID 19 – 23 octombrie, termenul limită pentru depunerea cererilor!

108
0

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește, până la data de 23 octombrie  2020, inclusiv, cereri pentru Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19.

   Sprijinul are în vedere atenuarea pierderilor suferite din cauza pandemiei de COVID- 19, în sectoarele vegetal – legume-fructe și cartofi și zootehnic- bovine, ovine, caprine.

   Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei și urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

   Pentru mai multe detalii privind condițiile generale și specifice de acordare a Sprijinului temporar cu caracter excepțional, Agentia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pune la dispoziția fermierilor Ghidul solicitanților pentru măsura 21 – sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza covid-19 (articolul 39b) accesând linkul http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-de-stat-covid-19/masura-21

   Până la această dată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dâmbovița a înregistrat solicitări de la 3493 de fermieri pentru sectorul vegetal, dintr-un număr total estimat de 5564 potențiali beneficiari  și de la 610 crescători de animale pentru sectorul zootehnic, dintr-un număr total estimat de 1731.

   De asemenea,  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dâmbovița informează fermierii că, pentru orice nelămurire sau informații suplimentare referitoare la accesarea  Sprijinului temporar cu caracter excepțional, se pot adresa telefonic centrului de registratură la care au depus cererea unică de plată.

DIRECTOR EXECUTIV

Corina  Gârleanu

Foto: www.pixabay.com

Articolul precedentAtenție, șoferi! Sezonul rece se apropie, țineți cont de recomandările polițiștilor!
Articolul următorNu pleca pe munte până nu citești sfaturile acestea! Respectă-le, pentru a nu ajunge în pericol!