Acasă Primăria Târgoviște Spectacol muzical de excepție în a treia zi de sărbătoare a Târgoviștei

Spectacol muzical de excepție în a treia zi de sărbătoare a Târgoviștei

118
0

Zilele Cetății Târgoviște au inclus ieri, 7 septembrie 2020, în cea de-a treia zi de sărbătoare a Târgoviștei, un spectacol deosebit de muzică instrumentală, corală, romanțe și canțonete.

Corul Cantiamo, al Colegiului Național Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște

Pe scena Teatrului de Vară din Parcul Chindia, începând cu ora 18:00, au concertat două coruri valoroase ale Târgoviștei, Appassionato, dirijor prof. Florin Badea, și Cantiamo, al Colegiului Național Ienăchiță Văcărescu, dirijor prof. Matei Bogdan. Condițiile impuse de epidemia de coronoavirus au limitat publicul la maxim 60 de persoane, dar asta nu a diminuat cu nimic valoarea spectacolului propriu zis. Ambele coruri au adus în atenția publicului piese vechi și noi, românești și din repertoriul internațional, interpretate cu talent, sensibilitate și energie, ca în fața unui auditoriu de 10000 de persoane!

Orchestra Albeșteanu și baritonul Marius Nine

De la ora 19:00, după pauza de igienizare a sălii, un alt public a urmărit concertul de muzică veche, romanțe, canțonete și cântece din folclorul de odinioară, oferit de maeștrii din Orchestra Albeșteanu, ce l-au avut ca invitat special pe, baritonul Marius Nine, de la Ateneul Român. Finalul spectacolului de ieri a fost asigurat de către Orchestra Simfonică de Tineret Andante, dirijată de prof. Liviu Săvuță, care a intrepretat muzică de film, pe ecranul din spatele orchestrei fiind proiectate scene celebre din filme. 

Organizatorii Zilelor Cetății Târgoviște 2020, sunt Primăria și Consiliul Local Târgoviște împreună cu Teatrul Tony Bulandra Târgoviște au pregătit pentru azi, chiar de Ziua Târgoviștei, următorul program:

MARȚI – 08 septembrie 2020

10:00 – Slujba religioasă de Sfânta Zi a Nașterii Maicii Domnului – Locație: Catedrala Mitropolitană Târgoviște

13:00 – Ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște – Locație: Teatrul de vară (Parcul Chindia)

18:00 – Concert „Comori ale Romanței” – interpretează Alina Mavrodin Vasiliu, Cristina Dan, Nicoleta Vasile, Daiana Berbec, Bogdan Hrestic, Yuriy Tsiple Yura, Mihail Vlădăreanu și Grupul “Dorulețul“ al Catedralei mitropolitane din Târgoviște, acompaniament pian Stelian Apostol – Locație: Muzeul ”Casa Romanței”

19:00 – Spectacol folcloric „De drag, Mărie, de drag!” – organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița – Locație: Teatrul de vară (Parcul Chindia).

La mulți ani, Târgoviște, oriunde te-ai afla!

Articolul precedentIeri, 7 cazuri, azi, 47 cazuri noi de coronavirus în Dâmbovița!
Articolul următorLa mulți ani, Maria! La mulți ani, Marian! La mulți ani, Târgoviște!