Acasă Poliția informează! Șoferi sub influența băuturilor alcoolice și chiar fără permis depistați în week-end...

Șoferi sub influența băuturilor alcoolice și chiar fără permis depistați în week-end de polițiștii dâmbovițeni

91
0

BULETIN INFORMATIV

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

În perioada 3-4 octombrie a.c., polițiștii rutieri din județul Dâmbovița au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere și depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Astfel, polițiștii au constat 9 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Exemple:

– Un bărbat de 40 de ani, a fost surprins de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului Fieni, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducătorul auto a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

– Un bărbat de 30 de ani, din Sălcioara, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, conducătorul auto prezentând o alcoolemie peste valoarea de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– Un tânăr de 18 ani, din localitatea Cocani, este cercetat de polițiști după ce ar fi condus un autoturism pe raza localității, unde ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-ar fi izbit de poarta de acces într-o locuință.

Evenimentul rutier a fost soldat cu pagube materiale, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie peste valoarea de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– Un bărbat de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului Găești, a fost oprit de polițiști pentru control.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere și că autoturismul pe care îl conducea ar fi fost sustras.

De asemenea, cel în cauză a refuzat să îi fie recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

– Alte două persoane de 17 și 43 de ani, sunt cercetate de polițiști după ce ar fi condus autoturisme pe raza localităților Gămănești și Pierșinari, fără a deține permise de conducere.

În toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale, efectuând cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articolul precedentPrefectul județului, Aurelian Popa, în carantină 14 zile la… locul de muncă!
Articolul următorAcţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 28 septembrie – 04 octombrie 2020